Lokalne volitve 2018: MAKOLE

* Vsi podatki so neuradni.

01.00

V Makolah ostaja župan Franc Majcen. Po zadnjih informacijah pa bo 11-članski občinski svet zastopan takole: 6 mandatov bo pripadlo stranki SDS, v svetu bodo njeni kandidati: mag. Danilo Lončarič, Stanko Jančič, Marjan Dovar, Andrej Galun, Diana Železnik in Zlatka Dvoršak. En mandat je dobil kandidat SD – Andrej Gaberc. Štiri mandate pa dobijo predstavniki štirih različnih list oz. skupin volivcev, to so: Štefka Skledar, Zdravko Krošl, Jurij Plaznik in Franc Skledar.

 

20.50

V Makolah že imajo župana. To je edini kandidat – aktualni župan Franc Majcen. Izide volitev pričakuje v domu krajanov, skupaj z mnogimi kandidati za občinski svet.

Nekaj minut pred zaprtjem volišč je predsednica volilne komisije Branka Doberšek Keršič  povedala, da na voliščih v občini Makole niso zasledili nobenih nepravilnosti ali posebnosti.
Volilna udeležba je bila 51,58-odstotna.
Znano je tudi že, kdo bo zastopal 11-članski občinski svet. Po sicer še neuradnih podatkih in 99 odstotkov preštetih glasov so to:

Štefka Skledar – Sašo Skledar in skupina volivcev
Andrej Gaberc – SD
mag. Danilo Lončarič – SDS
Stanko Jančič – SDS
Agim Bahtijaraj – Matea Bahtijaraj in skupina volivcev
Zdravko Krošl – Ladislava Krošl in skupina volivcev
Jurij Plaznik – Marjeta Klajnšek in skupina volivcev
Marjan Dovar – SDS
Franc Skledar – Lucija Skledar in skupina volivcev
Andrej Galun – SDS
Diana Železnik – SDS

18:00
Do 16. ure je na voliščih v občini Makole glasovalo slabih 40 odstotkov volilnih upravičencev.

13:00
Do 11. ure je bila volilna udeležba v občini Makole 16-odstotna.

7:01
V občini Makole so na volišča povabili skoraj 1740 volivk in volivcev, zanje bo odprtih 8 volišč, na katerih bo bdelo okoli 60 članov odborov in občinske volilne komisije.
Volili bodo po večinskem sistemu, saj volijo le 11 svetnikov, za te mandate pa se poteguje 21 kandidatov (na 9-ih listah). Na županskih volitvah pa zanesljivo ne bo presenečenj, saj je za to mesto le en kandidat – dosedanji župan Franc Majcen.
Volilno dogajanje bomo ves dan spremljali na našem spletnem portalu in na Radiu Rogla, kjer po 19-ti uri pripravljamo poseben volilni večer – slišali boste prve odmeve in komentarje rezultatov letošnjih volitev.