Ljudski pevci Jesensko cvetje obeležili 10 let

Ljudski pevci Jesensko cvetje so v veliki dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur priredili večji koncert ob 10. obletnici svojega delovanja.

Začetek njihovega delovanja sega v leto 2006. Med 11 pevci, ki so bili danes na odru je bilo 9 ustanovnih članov. V teh 10 letih delovanja so veliko prepevali v domovih za starejše na celjskem območju pa tudi širše. Njihov vodja je Stanko Zupanc. Letno imajo več kot 15 nastopov, vsako leto pa se udeležijo območnih revij ljudskih pevcev in godcev, ki jih organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Nekajkrat so nastopili tudi v največjem hramu kulture v Sloveniji – Cankrajevem domu, na festivalu za 3. življenjsko obdobje. Izdali so eno zgoščenko, na kateri je 19 pesmi.

Na uro in pol dolgem koncertu so obiskovalci prisluhnili tudi gostom: Mladinski skupini “Terca”, ljudskima godcema Vikiju in Ivanu iz Paridola, Ljudskim pevcem Globoko ter Sestram Jakob “Gregoračeve”. Program je povezovala Mimica Kidrič, velika dvorana Ipavčevega kulturnega centra pa je bila zasedena do zadnjega sedeža. Ob zaključku koncerta so domačim nastopajočim podelili tudi srebrne in bronaste jubilejne Maroltove značke, ki jih JSKD namenja ljudskim pevcem in godcem za aktivno udejstvovanje. Značke je podelila predsednica sveta območne izpostave JSKD Šentjur Marija Rataj.

Koncert je s svojo prisotnostjo počastil župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Na koncertu sta bili prisotni tudi strokovni spremljevalki revij ljudskih pevcev in godcev Vesna Sever Borovnik in Adrijana Gaberšnik.

Oglas