Lions klub Konjice na jadranje odpeljal otroke iz Zreč

Lions klub Konjice je tudi letos mladim, tokrat iz šole Zreče, omogočil teden dni jadranja v sklopu dobrodelnega projekta Mirno morje. 

Dobrodelni projekt Lions kluba Konjice ‘Mirno morje’ že vrsto let riše otrokom nasmeh na obraz. Tako je bilo tudi letos, ko so se štirje osnovnošolci iz zreške šole udeležili 7-dnevnega jadranja na Hrvaškem, tokrat v družbi treh otrok iz vojniške šole. Organizaciji se je letos pridružil novoustanovljeni ženski Lions klub Konjice Vita.

Nepozabna dogodivščina

“Enotedensko morsko druženje je bilo letos ponovno za Lions klub Konjice kot glavnega
organizatorja in pobudnika humanitarne akcije, neprecenljiv dogodek, saj smo na najboljši možni način povezali projekt zbiranja humanitarnih sredstev in uporabnike zbranih sredstev na skupni točki – morje, počitnice, prijateljstvo in veselje. Verjamem, da smo uspeli otrokom pričarati nepozabne trenutke in popolnoma novo izkušnjo, ki je doslej še niso bili deležni in jim na svoj način pomagati sooblikovati osebnost,” je med drugim povedal vodja projekta v Lions klubu Konjice Stanko Kolar.

 

Mednarodni projekt 

Gre sicer za mednarodni socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladostnih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju in v okviru krovnega organizatorja poteka že od leta 1992.
Življenje na jadrnici omogoča intenzivno socialno učenje in nudi možnost za pridobivanje novih in drugačnih, a za življenje pomembnih izkušenj ter znanj, zahteva medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje, kar nudi mladim možnost učenja, prevzemanja odgovornosti zase in za druge,timskega delovanja, socialnih veščin, reševanja konfliktov na ustrezen način, obvladanja strahu in skrbi ter izražanja zdrave tekmovalnosti.