Liga prvakov se je vrnila v Celje z zmago pivovarjev proti velikemu Kielu

Elitna liga prvakov v rokometu se je tudi uradno vrnila v Celje! In to na najboljši možen način – z zmago pivovarjev proti nemškemu velikanu Kielu, ki so ga rokometaši Celja Pivovarne Laško ob izjemnem vzdušju v Zlatorogu premagali z 38:36.
Celjska zasedba je pred začetkom sezone napovedala, da bo na vsaki tekmi lige prvakov na igrišču pustila srce. Svojo obljubo je držala, v Zlatorogu je po srčni predstavi padel absolutni favorit iz Kiela in mu na dvanajstem medsebojnem dvoboju prizadejala tretji poraz. Junaka dvoboja sta bila vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah – prvi je v prvem polčasu zbral trinajst obramb, drugi pa dosegel osem od svojih desetih golov -, ki sta dobesedno parala živce štirikratnemu zmagovalcu lige prvakov. Tim Cokan in Ante Ivanković sta dosegla po pet zadetkov.
“Za nas je to preprosto fantastičen rezultat, ki smo si ga vsi skupaj zelo želeli. Igrali smo proti eni najboljših ekip v Evropi, a se izziva nismo ustrašili in v dvoboj šli zelo pogumno. Ekipi sem pred tekmo rekel, da lahko, če damo vse od sebe, pridemo v situacijo, ki bi nam omogočila izzvati Kiel za zmago. Borili smo se kot levi, si pomagali v vseh segmentih igre in to je bil ključ do zmage. Vedeli smo, da smo hitrejša ekipa, kar smo s hitro igro želeli izkoristiti. Ob tem pa smo tudi vedeli, da bo treba vseh šestdeset minut trdo garati v obrambi. To nam je tudi uspelo, hkrati smo bili še zelo učinkoviti v napadu in zasluženo se veselimo dveh točk,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal trener celjske zasedbe Alem Toskić.
Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Oglas