Lemberg: Motokros steza ne bo v lasti občine

Čeprav je šmarski občinski svet pred nekaj časa na hitro sprejel sklep o nakupu zemljišča v Lembergu, na katerem je proga za motokros, do realizacije spremembe lastništva zemljišča ni prišlo.

Lastnik zemljišča in poslopja na njem Iztok Duraković Pompe si je tik pred realizacijo nakupa s strani Občine Šmarje pri Jelšah premislil in umaknil ponudbo za prodajo. Kot je na zadnji seji šmarskega občinskega sveta pojasnil župan Matija Čakš, je lastnik sklenil dogovor o dolgoročnem sodelovanju, za katerega se je odločil svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser. Po besedah župana se bo v prihodnje na tej motokros stezi zgodilo prav to, kar so si želeli okoliški prebivalci in kar je imela v načrtu občina. Stezo bodo preuredili, zagotovili zaščito pred dvigovanjem prahu in preveč hrupa, urejen bo tudi urnik uporabe za treninge in tekmovanja.

Prav ta neurejenost je bila glavni vzrok za nezadovoljstvo okoliških prebivalcev, ki so že nekaj časa opozarjali na težave, katere jim je povzročala precej neurejena dejavnost na zemljišču s motokros progo. Na progi sedaj potekajo obsežna dela, s katerimi bo proga zadostila zahtevam za trening tako svetovnega prvaka kot ostali tekmovalcev in tudi rekreativcev. Ob takem razpletu dogodkov občinski upravi ne bo treba razmišljati, kaj bi se naj na tem zemljišču v bodoče dogajalo in kdo bi upravljal z njim. (J. S.)

 

Oglas