LCHF čokoladni mousse

Sestavine za 4 porcije:

  • 250 ml smetane
  • 1–2 žlici kakava v prahu
  • žlička ekstrakta vanilije
  • 1–2 žlički eritritola
  • 100 g malin ali borovnic

Priprava:

  1. korak:

V posodi zmiksamo smetano.

  1. korak:

Dodamo žlico ali dve kvalitetnega kakava, žličko ekstrakta vanilije in žličko ali dve naravnega sladila eritritol in z mikserjem še enkrat zmešamo.

  1. korak:

Mousse damo v 4 kozarčke ali lončke, primerne za sladice. Postavimo v hladilnik za 2 uri. Preden postrežemo, lahko po vrhu moussea dodamo sadje, kot so maline ali borovnice, lahko pa tudi naribamo malo črne čokolade, ki ima vsaj 70 % kakava, ali pa dodamo narezane orehe.

Vse o 22-letki Radia Rogla najdete na spletni strani www.letka.si