torek, 14. avgust 2018

Kulinarika

Lahka bučkina pita

  Sestavine: 300 g mladih bučk 2 žlici olivnega olja 4 žlice moke 2 jajci 3 mlade čebulice 2 stroka česna kozarček mleka, 1 dcl ...

Vložen stročji fižol

5 kg stročjega fižola 1 l svetlega kisa 3 l vode 2 žlici soli 20 zrn črnega popra 3 lovorovi listi 6 strokov česna 1 manjši šopek kopra Priprava: V velikem loncu pristavimo...

Stročji fižol s paradižniki

Sestavine: 400 g stročjega fižola 200 g češnjevega paradižnika večja čebula 3 stroki česna 5 vejic peteršilja 3 žlice olivnega olja žlica balzamičnega kisa ...

Sataraš

Sestavine za 3 osebe: 3 žlice olja 1 velika čebula 3 rumene ali zelene paprike 4 paradižniki 4 jajca malo soli 3 vejice peteršilja   Priprava: ...

Nutellina ledena kava

Sestavine za 4 osebe: 4 žlice Nutelle 1 dl ekspresa (zelo močne kave) 3,5 dl hladnega mleka 4 kepice vaniljevega sladoleda 1 dl smetane ...

Avokadov namaz s feto in koriandrom

Sestavine: pol rdeče čebule olivno olje zrel avokado 1 pest koriandrovih listkov 90 g feta sira limonin sok   Priprava: korak: Čebulo olupimo in nasekljamo. V...

Zapečene bučke s sirom in pšeničnim zdrobom

Potrebujemo: 1 kg bučk 250 g sira edamec 5 jajc Sol, poper, majaron 5 žlic pšeničnega zdroba 2 žlici pšenične bele moke Priprava: Bučke olupimo in naribamo. Nato jih dobro ožamemo. K...