ponedeljek, 10. december 2018

Kulinarika

Nemški božični kruh – štola

Sestavine: 300 g črne moke 30 g svežega kvasa 140 ml mlačnega mleka 50 g sladkorja 100 g masla 30 g nasekljanih mandljev 100 g rozin 60 g nasekljanih brusnic 60 g kandiranih...

Pastirska pita

Sestavine za 4 osebe: 3 žlice olja 700 g mlete jagnjetine 125 g šampinjonov 2 korenčka 2 čebuli 4 stroki česna 300 ml vode ...

Adventni piškoti: Istrski cukarini

500 g ostre moke 150 g sladkorja 150 g masla pol vrečke pecilnega praška 2 jajci 1 vanilijev sladkor malo soli nekaj žlic žganja kristalni sladkor Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino,...

Pita s kakiji

Sestavine: 60 ml kakijeve ali marelične marmelade 700 g zrelih vanilija kakijev 3 žlice sladkorja žlička naribane limonine lupinice 2 žlici mleka za premaz...

Zavitek iz kislega zelja in slanine

Sestavine za 6 oseb: 500 g oz. 2 kosa listnatega testa 2 velika krompirja žlica masla 2 žlici olja 6 rezin pečene slanine velika...

Chef restavracije Pavus, Marko Pavčnik: »Vedno damo od sebe, največ kar znamo«

Chef Marko Pavčnikje kot pripravnik začel na laškem gradu, kjer zdaj vodi svojo restavracijo sodobne slovenske kulinarike, Pavus. Srečali smo ga lahko v Dvorcu Impoljca...

Hokaido buča s kostanjem

Sestavine za 4 osebe: žlica masla žlica olivnega olja 2 rdeči čebuli 1 kg hokaido buče 250 g kuhanega kostanja malo svežega timijana sol...