nedelja, 24. marec 2019

Kulinarika

Pečen fižol s slanino

Sestavine: 300 g rezin prekajene slanine 800 g kuhanega fižola 400 g pelatov v pločevinki 3 velike rdeče čebule 4 stroke česna 4 lovorove...

Žličniki s kislo smetano

Sestavine za 2 osebi: 1 jajce pol žličke soli 2 žlici kisle smetane žlička stopljenega masla ali oljčnega olja 8 do 10 jušnih žlic...

Piščančji paprikaš

Sestavine: 500 g piščančjih prsi 3 čebule 4 stroki česna 2 žlici sladke mlete rdeče paprike ščepec ostre paprike žlica paradižnikove mezge 1 rdeča...

Kam z beljaki, ki ostanejo od peke krofov: španski vetrci

Sestavine: 4 beljaki 140 g sladkorja v prahu   Priprava: Beljake stepemo v trd sneg in vanj narahlo primešamo sladkor. Zmes nadevamo v dresirno vrečko ali v vrečko za shranjevanje...

Narastek iz brokolija in cvetače

Sestavine: 500 g brokolija 1 majhna cvetača 2 jajci 2 dl smetane za kuhanje sol, poper muškatni orešček 5 dag parmezana 5 dag masla Priprava: ...

Ričet s prekajenim mesom

Sestavine za 6 oseb: 300 g ješprenja 200 g suhega fižola 500 g prekajenega mesa 2 čebuli 4 stroki česna 2 večja korenčka 2...

Na obisku: V Slovenskih Konjicah ‘Mala kmetija’ z veliko dobrotami

V konjiških Škalcah je Mala kmetija z veliko dobrotami. Vodi jo Branka Vrečko Klančnik, ki ima tam trgovinico z domačimi dobrotami, nudi prenočišča z...