sobota, 21. april 2018

Kulinarika

Naš predlog za okusen obrok: Umešana jajca po toskansko

Tako pripravljena jajca so okusna in zdrava jed. Sestavine za 3 osebe: • 3 žlice olivnega olja • 1 velika čebula • 600 g svežega paradižnika ali koščkov...

Za malico ali kosilo: Fokača z olivami in rožmarinom

Izvrstna domača fokača je lahko okusen prigrizek, samostojna malica ali priloga različnim jedem. S kakšnim sirom ali mesom na žaru in skledo solate bo...

Čemaževa juha

Čebulo nasekljamo na večje kose in jo v ponvi na olju prepražimo samo toliko, da postekleni. Krompir olupimo, narežemo na večje kocke in ga...

Svetujemo: Da bodo želodci prenesli velikonočne dobrote!

Pred nami je velikonočni čas, ki ga poleg prijetnih trenutkov z najbližjimi spremljajo tudi nekoliko večje količine hrane kot običajno. Hrana, ki jo tradicionalno...

Velikonočni recept: Hren z jajci in jabolkom

Takole pripravljen hren bo najbolj teknil ob velikonoočni šunki ali vratovini, prileže pa se tudi k drugemu mesu. Sestavine za 4 osebe: • manjša korenina hrena •...

Koliko vas bo stala domača orehova potica?

Bliža se čas velikonočnih praznikov, ko bodo mize zopet bogato obložene. Med njimi gotovo ne sme manjkati orehova potica. V časopisu NOVICE so preverili,...

Naš predlog za kosilo: Svinjski medaljoni s šampinjoni in olivami

Sestavine za 4 osebe: • 700 g svinjske ribice • olivno olje • 2 čebuli • 4 stroki česna • 250 g šampinjonov • 100 g črnih oliv • 1 dcl...