Kruhovi cmoki s kostanjem

Sestavine

  • 16 kostanjev
  • 2 šalotki
  • 4 vejice peteršilja
  • 1 žlica masla
  • 5 rezin kruha
  • 2dl mleka
  • 1 jajce
  • 1 pest drobtin
  • 1 ščepec soli

 

Priprava:

  1. korak:

Na kuhalnik pristavimo lonec z vodo. Ko zavre, vanjo stresemo kostanj. Kuhamo 10 minut. Nato vodo odlijemo, kuhan kostanj olupimo in narežemo na manjše kose.

  1. korak:

Medtem ko se kostanj kuha, olupimo in operemo šalotki ter sesekljamo peteršilj. V kozici segrejemo maslo, na katerem prepražimo šalotko. Ko lepo porumeni, ji dodamo peteršilj.

  1. korak:

Kruh narežemo na manjše kose in le te skupaj s prepraženo šalotko s peteršiljem stresemo v večjo posodo. V drugi posodi v mleku razžvrkljamo jajce, ki ga zlijemo čez zmes v prvi posodi. Vse skupaj premešamo in pustimo, da se zmes prepoji z mlekom.

  1. korak

V zmes primešamo drobtine in kostanj ter jo položimo na vlažno krpo, ki jo zvijemo v valj. Zavremo slano vodo, v kateri zmes, zavito v krpo, kuhamo 15 minut. Nato krpo odvijemo in cmok narežemo na rezine. Serviramo ga lahko kot prilogo k mesnim jedem ali pa kot samostojno jed, ki ji po želji dodamo zelenjavo.