Krompir s pečenicami iz pečice

Sestavine za štiri osebe:

· 4 večje krompirje

· 2 para pečenic

· 1 rdečo papriko

· 1 rumeno papriko

· 2 čebuli

· 4 stroke česna

· malo olja

· žlička sladke paprike

· sol

· malo peteršilja

 

Priprava:

1. korak:

Krompir olupimo, narežemo na rezine in kuhamo v slanem kropu. Očistimo in prav tako narežemo na rezine paprike in čebulo, česen prerežemo na pol. Klobase narežemo na polovice ali tretjine.

2. korak:

Na malo olja v ponvi na hitro prepražimo rezine čebule, solimo, dodamo česen in nato še klobase in narezane paprike ter med občasnim mešanjem pražimo 10 minut.

3. korak:

Medtem je krompir že kuhan, odcedimo vodo in ga začinimo z žlico olja in sladko papriko, premešamo in stresemo v pekač. Povrhu potresemo klobase z zelenjavo iz ponve, nežno premešamo, prekrijemo z alu folijo in potisnemo v na 200oC ogreto pečico za 20 minut. Nato odstranimo folijo in pečemo še kakšnih 15 minut, da se zgornja plast lepo zapeče.

Zapečeno jed na koncu potresemo z malo nasekljanega peteršilja.

Oglas