Kremasta kumarična juha

Sestavine (za štiri osebe):

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 majhna čebula
  • 4 skodelice olupljenih tanko narezanih kumar
  • jušna osnova (zelenjavna ali piščančja)
  • sol
  • poper
  • avokado
  • sveže nasekljan peteršilj
  • ½ skodelice navadnega jogurta

Priprava:

  1. korak:

V veliki ponvi segrejemo olje. Dodamo česen in čebulo ter pražimo približno 3 minute, občasno premešamo, dokler ne postane čebula mehka. Dodamo olupljene kumare, sol, poper in jušno osnovo in zavremo.

  1. korak:

Zmanjšamo toploto in kuhamo na rahlem ognju, da se kumare zmehčajo, nekje do 8 minut. Juho nato zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo avokado in peteršilj in mešamo na majhni hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi.

  1. korak:

V juho vmešamo še jogurt. Postrežemo toplo ali hladno. Tik pred postrežbo jo lahko okrasimo s sesekljano kumaro in sesekljanim peteršiljem.