Kozje ponovno v pričakovanju prireditve Koza, zmaj in še kaj

V Kozjem 26. maja slavita koza in zmaj – lika, ki se drugače le redko srečata na straneh iste zgodbe, v Kozjem pa pleteta niti legende o kraju Kozje in njegovem prav posebnem imenu. Svojo zgodbo bosta omenjena lika predstavila na prireditvi “Koza, zmaj in še kaj”, ki ji dodajata še zanimivo folklorno dogajanje drugo slovensko srečanje zmajev, odprto kozjansko kuhno ter pestro ponudbo tržnice kozjanskih dobrot.

Zadnja majska sobota bo v Kozjem v znamenju plesa, dobre domače hrane in izdelkov, skratka v znamenju prireditve »Koza, zmaj in še kaj« kakor so zanimivo, raznoliko in izvirno prireditev poimenovali v Kozjem.

Organizatorji omenjene prireditve so v sklopu novinarske konference, na kateri so predstavili vse podrobnosti prireditve, med drugim poudarili, kaj vse se bo dogajalo na folklornem področju, kjer plesa nikakor ne bo manjkalo, predstavile se bodo namreč številne atraktivne tuje in domače folklorne skupine, ki jih bo združeval XII. mednarodni folklorni festival, letos prvič tudi v sodelovanju s folklorno skupino Jakob Sket Mestinje.

Prav tako bo ponovno poskrbljeno za sejem lokalnih dobrot, v sklopu katerega bo predstavljen vzorec celovite ponudbe tamkajšnje pokrajine, v sklopu odprte kozjanske kuhne pa bodo domači kuharji obiskovalce počastili z izvrstnim izborom domačih jedi. V sklopu prireditve potekalo drugo srečanje slovenskih zmajev, domača gledališka skupina pa ponovno pripravlja veseloigro za vse generacije “Kozjanski zmaj sto let nazaj”.

Dogajanje, ki so ga predstavili, napoveduje, da bo v Kozjem veselo in da je prireditev vredno obiskati.