Kozje: Atletska steza Kozjanom v ponos

V Kozjem so minuli petek namenu svečano predali prenovljen stadion. Občina je izvedla popolno prenovo in podaljšala atletske steze ter tartansko podlago in niz izboljšav. Naložba je občino stala 751 tisočakov, od tega so pridobili 92 tisoč evrov s strani ministrstva.

»Prvotna steza je bila zelo dotrajana in v dolžini 367 m, kar ni ustrezalo smernicam Atletske zveze Slovenije, tako smo pristopili k obnovi in razširitvi tega objekta in danes imamo štiri proge 400 m in bo tudi ta atletska steza registrirana pri Atletski zvezi. V sklopu tega projekta smo uredili igrišče za skok v daljino, skok v višino s palico, zarisali igrišče za tenis in ne nazadnje vorteks in met krogle. V sklopu tega projekta smo razširili igrišče za nogomet, kar omogoča igranje na višjih ligaških nivojih,« je ob otvoritvi ponosno povedala županja Milenca Krajnc.

Gradnja se je začela že lani, zaključili so jo pa spomladi letos. Občino je stala 751.000 evrov, od tega so pridobili 92.000 evrov s strani ministrstva, Fundacije za šport in Nogometne zveze. Predaja namenu je bila mini parada športa, obogatena z glasbo. Nastopali so učenci osnovnih šol Kozje in Lesično, ki so ta dan zamaknili pouk in se popoldne vsi zbrali v Športnem parku Kozje. Otvoritev so popestrili še zmagovalka šova Slovenija ima talent Tajda Korče, Mažorete Sevnica in Pihalni orkester Senovo. Otvoritev je potekala s predajo štafetne palice, ki so jo izdelali učenci, v zadnji predaji jo je prevzela županja in z učenci pritekla skozi ciljno-otvoritveni trak. Ob otvoritvi so se na stojnicah predstavili domači ponudniki z lokalnimi dobrotami ter Kozjanski park. (S. V.)

Oglas