Kozjansko in Obsotelje: podjetja potrebujejo zaščitno opremo, pomaga šmarska obrtno-podjetniška zbornica

Kozjansko in Obsotelje: podjetja potrebujejo vsaj 15 tisoč kosov zaščitne opreme, pomaga šmarska obrtno-podjetniška zbornica.

V podjetjih na območju šestih občin Kozjanskega in Obsotelja potrebujejo vsaj 15 tisoč kosov zaščitne opreme.

Pošiljka do konca tedna

Slika je simbolična.

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Šmarje pri Jelšah so podjetnike pred dnevi namreč pozvali, da jim sporočijo svoje potrebe. Manjšo količino opreme so podjetjem že dostavili včeraj (v ponedeljek), zdaj pa jim bodo pomagali pri dobavi dodatnih kosov.
Predsednik šmarske zbornice Aleš Seidl je za Radio Rogla povedal, da se je na njihov poziv odzvalo več kot 30 podjetij iz tega območja. “Trenutne potrebe so: več kot 10 tisoč zaščitnih mask in več kot 5 tisoč rokavic. S ponudniki opreme smo vseskozi v stiku in do konca tedna naj bi nam zagotovili ustrezna zaščitna sredstva.”

Vlada naj sprejme učinkovite ukrepe

Kozjansko in Obsotelje, še zlasti pa občina Šmarje pri Jelšah, je zaradi koronavirusa med najbolj prizadetimi območji v državi. Podatka, koliko podjetij je zaprtih, na šmarski zbornici nimajo. Predsednik Seidl pa ocenjuje, da je večina manjših podjetij zaprtih.
“Od večjih podjetij jih nekaj dela s polovičnimi kapacitetami, nekaj le obvezna dežurstva, skratka vsako pojdetje se znajde po svoje, tudi glede na potrebe svojih kupcev. Vlado prosimo, da sprejme učinkovite, ne pa všečne ukrepe,” je Seidl še povedal za Radio Rogla.
(Nina Krobat)