Kotleti v gorčični omaki

Sestavine za 2 osebi:

· svinjski kotleti

· 3 stroki česna

· 2 žlici zrnate gorčice

· 1 dl belega vina

· 1 dl sladke smetane

· sol in poper

· timijan

· malo olja

 

Priprava

1. korak:

Kotlete po obeh straneh solimo in popramo. Na dobro segretem olju jih popečemo na srednje visoki temperaturi. Pečemo jih približno 3 minute na vsaki strani, da lepo porjavijo, a ohranijo sočnost. Nato jih prestavimo na krožnik.

2. korak:

V ponev damo sesekljan česen in gorčico. Na hitro prepražimo, samo toliko, da česen zadiši. Prilijemo kozarček vina in med mešanjem malo pokuhamo, da se raztopijo karamelizirane dobrote, ki so ostale na dnu ponve, nato v omako vmešamo še sladko smetano.

3. korak:

V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Kuhamo še dobro minuto, da je omaka gladka in svilnata in začinimo s svežim ali suhim timijanom.

Zrnata gorčica iz preproste jedi ustvari gurmanski užitek.

Oglas