Kostanjeva krema

Sestavine:

  • 600 g kostanja
  • 500 ml mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 100 g sladkorja v prahu
  • zvrhana žlica kakava
  • 1–2 žlici ruma
  • 300 ml smetane za stepanje

Priprava:

  1. korak:

Pečico segrejemo na 200 °C. Kostanj križno zarežemo, postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut.

  1. korak:

Pečen kostanj vzamemo iz pečice in malo ohladimo. Kostanje olupimo, šest jih prihranimo za dekoracijo, ostale kostanje damo v kozico in prilijemo mleko. Dodamo še strok vanilje in kuhamo 30 minut.

  1. korak:

Odstranimo vaniljev strok, kostanj poberemo iz mleka in ga pretlačimo. Dodamo kakav, žlico ali dve ruma in sladkor v prahu ter prilijemo malo mleka, v katerem se je kuhal kostanj. Vse skupaj spasiramo do gladkega. Če želimo manj gosto kremo, dodamo še malo mleka.

4 korak:

Stepemo sladko smetano. Dobro polovico stepene smetane vmešamo v kostanjevo kremo, katero nadevamo v kozarčke in okrasimo s preostalo smetano in pečenim kostanjem.

Oglas