Košarkarski klub Rogaška v novo sezono s povsem spremenjeno ekipo

V Košarkarskem klubu Rogaška so se po turneji po Kitajski odločili za dva od petih igralcev, ki so bili na turneji na preizkušnji in z njima podpisali pogodbi za novo sezono.

Dejan Čigoja

Gre za Dejana Čigojo, ki je v lanski sezoni nastopal za šentjurski klub, predtem pa nosil dres Slovana, Zlatoroga, Portoroža in Ilirije. 30-letni in 215 cm visoki igralec pod košem, ki je nekaj časa prebil tudi v tujini, je na Kitajskem bolj prepričal trenerja Damjana Novakovića kot Leon Šantelj, ki se tako po treh sezonah v slatinskem dresu poslavlja iz Rogaške Slatine. Drugi novinec, ki je prepričal na turneji po Kitajski, je 21-letni in 199 cm visoki Jan Dornik. Mladi igralec, ki najbolje igra na krilnem položaju, je lansko sezono začel v ameriški študentski ligi, a se januarja vrnil in do konca sezone igral v Škofji Loki. V Rogaško Slatino je konec prejšnjega tedna prišel tudi Američan Tony Washington, tako je ekipa popolna.

S podpisom pogodbe z Čigojo in Dornikom so v slatinskem klubu končali s sestavo ekipe za prihajajočo sezono. Ekipa bo skoraj povsem nova, saj sta bila lani člana ekipe le Luka Božak, ki pa ni imel pomembnejše vloge in Urban Durnik, ki se je ekipi pridružil sredi sezone. Omeniti moramo še mlada Staša Sivko in Nika Cevizovića, ki sta v klubu že dalj časa, a seveda tudi v novi sezoni še ne bosta imela pomembnejše vloge. Trener Damjan Novaković bo tako imel težko delo do začetka sezone, ki se prične čez slab mesec dni, saj mora uigrati povsem novo ekipo. V tiskani izdaji Rogaških novic pa preberite zaradi česa pa bo Novakovič imel tudi nekaj prednosti. (Jože Strniša)