Košarkarji Podčetrtka so si odprli vrata v ligo za prvaka

Košarkarji KK Terme Olimia Podčetrtek so v predzadnjem kolu rednega dela tekmovanja gostovali pri Šenčurju, kjer so si z zmago na široko odprli vrata v ligo za prvaka. Jutri jih čaka še zadnje dejanje prvega dela. V domači dvorani bodo gostili sosede iz Rogaške Slatine.

KK Gorenjska gradbena družba Šenčur : KK Terme Olimia Podčetrtek 83 : 97

Potem ko so varovanci Davorja Brečka na domačem terenu izgubili proti Hopsom s Polzele in si s tem precej zakomplicirali vstop v ligo za prvaka, so v Šenčur odšli pod precej velikim pritiskom. Z ekipo Šentjurja so namreč na istem mestu z istim številom točk. Medtem ko Šentjur v zadnjem kolu gostuje pri Hopsih, sta bili pred Podčetrčani še dve tekmi, za vstop v ligo za prvaka pa so morali v zadnjih dveh kolih nadigrati vsaj enega tekmeca, saj se bo v primeru, da bosta ekipi po vseh odigranih tekmah na istem mestu, ob enakem številu točk, gledala skupna koš razlika (na vseh tekmah v sezoni), ki pa je trenutno na strani Podčetrtka. Prvo stopničko so tako dosegli.

V tekmo so varovanci Davorja Brečka vstopili sila nervozno in si že po prvi četrtini priigrali sedem točk zaostanka (30 : 23). So pa nato bolje zaigrali v drugi četrtini. Kljub temu da je Šenčur vodil že za več kot 10 točk, termalcev to ni zaustavilo in tako so v 17. minuti srečanja uspeli izenačiti, do konca prvega dela srečanja pa celo povesti. Tako so na glavni odmor odšli z dvema točkama prednosti (45 : 47) in imeli tako vse možnosti za dober drugi del. V drugi del so stopili sila bolj sproščeno, veliko so dali v obrambi, napad je stekel. Tako so si v šestindvajseti minuti srečanja priigrali 14 točk naskoka in nekoliko lažje zadihali. Vendar pa tudi domačini niso počivali, se nekajkrat približali na minus deset, vendar pa so na koncu termalci zasluženo slavili z rezultatom 97 : 83. Res, da je Gorenjska gradbena družba Šenčur igrala brez Rama Rizvića, ki ima zlomljen prst na roki, počitek so privoščili tudi Dinu Muriću, ampak določeni igralci Podčetrtka so imeli izjemen strelski dan. Izstopala sta Nejc Strnad z 28 točkami (trojke 6:10, 5 podaj) in Sandi Čebular, ki je ob metu iz igre 7:11 zbral 23 točk, 7 skokov in 6 podaj. Simo Atanacković je dodal 14 točk, Milojko Vasilić pa enajst.

Jutri košarkarje Podčetrtka čaka še zadnje dejanje prvega dela. V goste prihajajo sosedje iz Rogaške. Kaj je po tekmi v Šenčurju in pred jutrišnjo tekmo povedal trener Davor Brečko pa so lahko preberete v današnji tiskani izdaji Rogaških novic. (K. C.)

 

Oglas