Košarkarice Cinkarne Celje začele s pripravami na novo sezono

Košarkarice Cinkarne Celje so včeraj začele s pripravami na novo sezono, v kateri bodo lovile že 16. naslov državnih prvakinj in 14. pokalnega. Osnovni cilj varovank Damirja Grgića, ki bo ekipo vodil enajsto sezono, bo ohraniti primat v domačem prostoru, kjer so v državnem prvenstvu nanizale že 96 zaporednih zmag – od zadnjega njihovega poraza bo 1. oktobra minilo tri leta. Celjanke bodo močan pečat znova skušale pustiti tudi v mednarodni ligi WABA, tekmovanju, ki so ga doslej osvojile dvakrat.
V igralskem kadru je v primerjavi z lansko sezono prišlo do precejšnjih sprememb. Klub so zapustile vse tuje košarkarice iz lanske sezone, v vodstvu kluba pa so v poletnem prestopnem roku poskrbeli za njihove zamenjave. Novinke so: Američanki Taeler Deer in Andreona Keys, Švedinja Paulina Hersler, Portugalka Maria Kostourkova in Srbkinja Snežana Bogičević.
Damir Grgić je za klubsko spletno stran povedal: “Menim, da smo uspeli sestaviti zelo kakovostno ekipo, ki bo kos vsem nalogam, ki so pred nami na domači sceni in v WABA ligi. Slednja, bo podobno kot moška, letos precej močnejša kot zadnja leta. Več bo tekem, večina ekip pa je v prestopnem roku uspela pripeljati tudi zelo kakovostne okrepitve. Veselimo se novih izzivov in verjamem, da se bomo ob koncu sezone veselili tudi dobrih rezultatov.”
Foto: ŽKK Cinkarna Celje