Košarka: Slatinčani po drami v prazni dvorani do zmage

KK Rogaška : KK Krka 75 : 71                                                                                    Na prvi tekmi lige za prvaka je slatinskim košarkarjem po drami v zadnji minuti uspelo priti do pomembne zmage proti Krki in tako so uspešno začeli odločilni del sezone, potem ko so spet skoraj zapravili visoko prednost.

Tekma je bila odigrana brez gledalcev, kar je ustvarilo zelo nenavadno vzdušje v slatinski športni dvorani, v katerem se tudi igralci niso najbolje znašli. Sredi prve četrtine je tako semafor kazal izid 6 : 4, v nadaljevanju uvodnega dela igre pa prva odločitev sodnikov, ki so v nekaj sekundah dosodili dve tehnični napaki gostujočemu igralcu Ramljaku, ki je moral zapustiti igrišče. Podobna usoda je v zadnjem delu doletela še enega Krkinega igralca, Coseyja, tudi sicer so bili zelo nervozni, na čelu s trenerjem Anzulovićem.

V drugi četrtini smo po vodstvu Rogaške najprej videli delni izid Krke 11 : 0, nato še domačinov, ki so na odmor odšli s prednostjo 42 : 29. Po tretji četrtini so varovanci trenerja Damjana Novakovića vodili s 50 : 41 in do sredine zadnjega dela tekme prišli do vodstva 68 : 50. V tem delu igre se je izkazal Jan Dornik, pomoč je imel pri Tadeju Fermetu in Ivanu Miličeviću. Nato pa, kot bi preslikali tekmo proti Splitu pred 14 dnevi. Domači so zapravili nekaj napadov, gostje zadeli in se po trojki Pašalića, nad katerim je bila ob tem še osebna napaka slabe pol minute pred koncem, približali le na dve točki zaostanka. Slatinčani so na hitro izgubili žogo, igralcem Krke pa k sreči za Rogaško sekundo pred koncem ni uspelo zadeti. Tako je lahko Dornik, ki je pokazal veliko zrelosti v finišu tekme, s prostimi meti le še potrdil zasluženo zmago Rogaške. Slatinski košarkarji bodo v naslednjem tednu kar dvakrat igrali s Heliosom, obakrat v svoji dvorani – najprej že sinoči v zadnjem krogu ABA lige 2, v torek pa še v slovenski ligi. Jan Dornik je bil po tekmi kar malce v dvomih v odgovoru na vprašanje, zakaj tak padec proti koncu tekme: »Iskreno, ne vem, kaj se nam zgodi, čisto malo smo padli v koncentraciji. Pravzaprav ne vem, kako naj to opišem. Energije smo morda vložili malce manj, čeprav smo je imeli veliko skozi vso tekmo. Na koncu mislim, da je pomembna zmaga. Veseli me, da sem spet nazaj začutil svojo formo in upam, da jo bom le še stopnjeval.« (Jože Strniša)