Košarka: Rogaška Aba ligo 2 začela z visoko zmago

KK Spars : KK Rogaška 57 : 72

Šest minut in pol pred koncem tekme prvega kroga ABA lige 2 so Slatinčani v Sarajevu povedli za 21 točk, kar je pomenilo, da bodo prišli do zmage v uvodnem krogu tega tekmovanja. To se je tudi zgodilo in Slatinčani so do zmage prišli lažje, kot so verjetno pričakovali tudi sami.

Varovanci trenerja Damjana Novakovića so prve tri četrtine odlično igrali v obrambi in v tem delu tekme domačinom dovolili samo 37 točk (13, 12, 12), dosegli pa so jih 57. Že v prvi četrtini so bili slatinski košarkarji boljši od domačih in minuto pred koncem s trojko kapetana Tadeja Fermeta povedli s 17 : 8. Drugo četrtino so pričeli slabše, prve točke je šele po dobrih treh minutah dosegel Jan Dornik, a tudi domačini niso bili bolj uspešni. Slabe štiri minute pred koncem je Đorđe Lelić s trojko svojo ekipo povedel v vodstvo za 9, izid polčasa (25 : 34) je s prostimi meti šest sekund pred koncem postavil Ferme.

V uvodu drugega polčasa so se domači približali na tri točke zaostanka, a sta nato Ferme in Lelić s trojkama spet stvari postavila na pravo mesto. V drugem delu tretje četrtine so Slatinčani najprej naredili delni izid 11 : 0 in v zadnjo četrtino odšli s prednostjo 18 točk. Zadnji del tekme je bil bolj ali manj le še formalnost, saj domači niso bili niti blizu preobratu, saj so slatinski košarkarji zanesljivo držali varno prednost. 

Trenerjev pogled na tekmo pa jutri v Rogaških novicah. (Jože Strniša)