Košarka, polfinale lige Nova KBM: Slatinčani so se poslovili

 

V izjemen vzdušju polne slatinske športne dvorane igralcem KK Rogaška ni uspelo zmagati v drugi tekmi polfinala državnega prvenstva, Petrol Olimpija je bila uspešnejša s 73 : 67.

Tekma je bila zelo kakovostna, Slatinčani so že uvodoma povedli in prvo četrtino dobili za 8 točk, pri tem velja omeniti odlično igro v obrambi. To so nadaljevali tudi v drugi četrtini in v prvem polčasu Ljubljančanom dovolili le 36 točk ter na odmor odšli s 4 točkami naskoka. V tretji četrtini se je domačim prvič ustavilo v napadu, ta post je trajal skoraj pet minut, a k sreči tudi gostje niso bili posebej uspešni. Domači so se ob huronskem navijanju le prebudili in četrtino končali s petimi točkami prednosti. To je obetalo napetih zadnjih deset minut, ki so jih precej bolje začeli fantje v belih dresih in v začetku zadnjega dela prišli do vodstva za 7 in imeli žogo. Tu pa se je zgodilo nekaj nepotrebnih napak v slatinskih vrstah – najprej žoge ni dovolj dobro sprejel Šantelj, nato so Ljubljančani iz rok izbili Nikoliću, preveč živčno je reagiral trener Novakovič in gostje so hitro prešli v vodstvo. Domači se sicer niso predali, a so njihov trud izničili sodniki z zelo sporno dosojeno osebno napako domačega igralca Kosiča, ob tem si je tehnično napako prislužil domači trener in voza, ki je drvel v prepad, se ni dalo več ustaviti.

Velja izpostaviti odlične navijače, ki so napolnili slatinsko športno dvorano in že v prvi minuti tekme domače igralce spodbujali stoje. “Slatna, Slatna,” ali “Mi smo Slatna,” je nato odmevalo skozi vso tekmo. Ob koncu je sicer bilo nekaj razočaranja, a so se navijači zelo dobro zavedali, da so fantje na parketu dali vse od sebe. Za Rogaško je tako končana sezona, v kateri so osvojili peto mesto v ABA 2 ligi in četrto v državnem prvenstvu.