Košarka – Pokal Spar: Začetniške napake začetnih minut prinesle visok poraz

KK Rogaška : KK Koper Primorska 62:82

V prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja so slatinski košarkarji v svoji dvorani visoko izgubili s Primorci in si praktično zaprli vse možnosti uvrstitve na zaključni turnir.
V prvi akcij gostov na tekmi, sodniki niso dosodili nepravilnega oviranja domačega igralca, gostujoči je ostal sam in zadel trojko. V izvajanju žoge izpod koša se Miha Fon in Malcolm Bernard nista razumela, žoga je končala izven igrišča, gostje so povedli 5:0. V tem stilu se je nadaljevala prva četrtina, ki je bila za Slatinčane več kot porazna, kar je potrdil rezultat po desetih minutah igre, bilo je 10:27.
V nadaljevanju so domači igralci sicer poskušali preobrniti rezultat, a ni in ni šlo, čeprav so imeli v prvem polčasu še veliko spodbude s tribun. Sredi tretje četrtine so bili domači v dobrem ritmu igre, se nekoliko približali, a so njihov nalet zaustavili sodniki z štirimi zaporednimi dvomljivi odločitvami v korist gostov. V nadaljevanju srečanja pa je bilo samo še vprašanje, kdaj bo konec tekme in muk za domače igralce, strokovno vodstvo in gledalce v lepo zapolnjeni slatinski športni dvorani. Pri Rogaški, kjer je spet manjkal Tadej Ferme je več kot deset točk, 13, dosegel le Jan Dornik, Tony Washington je ujel 10 odbitih žog, novinec v moštvu Bernard je zadel le 2 meta od 12 poskusov. Varovanci trenerja Damjana Novakovića bodo tako jutri, sreda, na povratno tekmo v Koper odšli le na izlet, pokalno tekmovanje pa ostaja tekmovanje, v katerem Rogaška ne more in ne more doseči nekega uspeha. (Jože Strniša)

Oglas