Košarka – Pokal Spar polfinale: Šentjur preko utrujene Rogaške v finale

V tekmi z veliko doseženimi točkami je bolj sveža šentjurska ekipa premagala utrujene Slatinčane in se uvrstila v finale Pokala Spar, kjer jih danes zvečer čaka presenetljiv nasprotnik Krka. KK Šentjur : KK Rogaška 101:94

Tekmo polfinala zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja v dvorani Kodeljevo v Ljubljani so bolje začeli slatinski igralci, ki so sredi prve četrtine povedli za 13 točk, a so se Šentjurčani že do konca tega dela vrnili v igro in zaostajali le za dve točki. Po izenačeni drugi četrtini je Rogaška na veliki odmor odšla z rezultatom 51:47, kar kaže, da sta imeli obe ekipi odličen strelski večer – Slatinčani so v prvem polčasu zadeli kar 7 trojk iz samo 10 poskusov.

Veliko število doseženih košev je kazalo na dejstvo, da pri obeh ekipah šepa igra v obrambi, kar se je v drugem polčasu posebej poznalo pri Rogaški. Varovanci trenerja Damjana Novakovića so namreč v osmih dneh pred to tekmo odigrali štiri napete dvoboje, tri s Krko in bili vidno utrujeni, medtem, ko je lahko Aleš Pipan svojo ekipo v miru pripravljal na polfinalni dvoboj. Za zmago na tej tekmi je bila odločilna tretja četrtina, ki jo je Šentjur dobil za 11 točk. Rogaška se je v zadnji četrtini nekajkrat približala na minus 5, a so znali nasprotniki venomer odgovoriti, največkrat s tremi točkami.

Obe ekipi sta imeli velik odstotek zadetih metov – Šentjur 64 % za 2 točki, Rogaška 58 %, Slatinčani so zadeli kar 12 metov za 3 iz 22 poskusov, a je Šentjur prevladoval v skoku 35-25 (12-5 v napadu). Pri Šentjurju so izstopali Domagoj Samac z 23 točkami, Dalibor Đapa 19 in Jure Špan z 15 in odličnim vodenjem ekipe. Pri Rogaški je David Nichols dosegel 26 točk, Petar Vujačić 18. Veliki finale Pokala Spar bo nocoj ob 20.30, ko bo nasprotnik Šentjurja precej presenetljivo Krka, ki je premagala favorizirano Cedevito Olimpijo. (J. S.)

Oglas