Košarka – liga za prvaka: Slatinčani slavili na Gorenjskem

V tekmi osmega kroga Lige Nova KBM za prvaka je Rogaška po odličnem prvem polčasu in slabšem nadaljevanju, v zaključku le obranila vodstvo, zabeležila peto zmago in se spet zavihtela na vrh lestvice. KK GDD Šenčur : KK Rogaška 87 : 90

Slatinski igralci so proti epiki Šenčurja odigrali točkovno enega boljših prvih polčasov ekipe Rogaške, saj so v prvi polovici tekme dosegli kar 58 točk. Do tako velikega števila doseženih košev je ekipo odlično vodil David Nichols, ki je v prvem polčasu skoraj dosegel dvojni dvojček, saj je zadel 18 točk in imel 9 asistenc. Varovanci trenerja Damjana Novakovića so tako na veliki odmor odšli s prednostjo 17 točk, a nadaljevanje je bilo precej slabše.

Seveda niti ni bilo za pričakovati, da bo slatinska ekipa nadaljevala takšen odličen strelski nastop, kar se je v drugem polčasu tudi potrdilo. Rogaška je tretjo četrtino izgubila za 9 točk, nekaj tudi zaradi lastnih napak, ki jih je bilo več še v zadnjem delu, s čemer so domačim dovolili, da so se pred zaključkom tekme povsem približali in imeli tudi žogo za vodstvo. Slatinčani so to obranili in z uspešnimi prostimi meti vendarle prišli do pomembne zmage, ki jih ohranja na prvem mestu. Pri domačih, ki so nastopili brez prvega igralca Dina Murića, je Jan Novak dosegel kar 29 točk, Hasan Rizvić jih je dodal 25. Pri Rogaški je Nichols, ki je igral celotno tekmo, zbral 26 točk in imel 12 asistenc, Petar Vujačić 17, Leon Šantelj je 8 točkam dodal 12 skokov. Rogaška naslednjo tekmo igra v sredo, ko gostuje v Domžalah pri Helios Suns. (J. S.)

Oglas