Košarka – Liga Nova KBM za prvaka: Olimpija pretrd oreh za Rogaško

V zadnji tekmi lige za prvaka je morala ekipa Rogaške v svoji dvorani priznati premoč favorizirani ekipi Cedevite Olimpije. To je bila sicer tekma, ki je odločala o prvaku lige, kar so z zmago postali Ljubljančani, Slatinčani so osvojili tretje mesto in čakajo nasprotnika v četrfinalu. KK Rogaška : KK Cedevita Olimpija 66 : 88

Olimpija je v Rogaško Slatino pripotovala z najmočnejšo ekipo in takoj pokazala po kaj je prišla, saj so že uvodoma povedli s 7:0 in prvo četrtino v svojo korist končala z vodstvom za 5 točk. V drugi četrtini so se domači otresli velikega pritiska gostov in tik pred koncem tega dela igre izenačili na 34, nato pa zapravili tri napade za vodstvo, polčas je tako pripadel Olimpiji 34:38.

Žal je nato sledila tretja četrtina, v kateri slatinski košarkarji letos običajno niso dovolj zbrani, kar je izkoristila tudi ljubljanska ekipa in ta del tekme dobila s 26:9. Tekma je bila tako rezultatsko odločena, v zadnji četrtni so bili Slatinčani spet enakovredni gostom, končalo pa se je z prednostjo Olimpije za 22. Ljubljančani so domače nadigrali predvsem v skoku (45-31), Slatinčani so spet bili sila nenatančni pri metih za 3 točke, saj so zadeli le 2 iz kar 18 poskusov. Sicer je pri Rogaški 21 točk, ob 6 asistencah, dosegel David Nichols, Luka Igrutinović jih je dodal 17. Pri Olimpiji, kjer je trener zelo veliko menjal, je Kendrick Perry prispeval 13 točk, Luka Rupnik 12. »Po prvem polčasu, v katerem smo favorizirani Olimpiji z dobro igro v obrambi dovolili manj kot 40 točk, se je v drugem polčasu videlo, da smo padli v igri, Olimpija je pokazala svojo moč in povsem zasluženo dobila to tekmo«, je ob koncu dejal Luka Igrutinovič.

Rogaška je tako v ligi za prvaka osvojila tretje mesto, kar pomeni, da je tretja tudi v državnem prvenstvu, saj za to uvrstitev šteje ta del tekmovanja, nato se igra le še za prvaka. Četrfinale se prične že v torek, Slatinčani pa bodo šele danes zvečer izvedeli s kom bodo igrali. O tem bosta v medsebojni tekmi odločili ekipi Terme Olimia Podčetrtek in GGD Šenčur. (J. S.)

Oglas