Košarka – Liga NOVA KBM: Rogaška do polfinala

Včeraj je v Večnamenski dvorani Podčetrtek potekala druga četrtfinalna tekma med ekipama KK Terme Olimia Podčetrtek in KK Rogaška. Po tem, ko so Slatinčani prvo tekmo doma komaj dobili z 82:76, so v drugo prepričljivo slavili z rezultatom 95:67 in si tako zagotovili mesto v polfinalu.

Slatinčani so temelj za drugo zmago položili v prvem polčasu. Ob 66-odstotnem metu iz igre in osmih zadetih trojkah iz dvanajstih poskusov so dosegli 51 točk in si priigrali 25 točk naskoka; 28 točk od 51, oziroma sedem trojk so skupaj dosegli David Nichols, Petar Vujačić in David Gabrovšek.
Nichols je tekmo končal pri 20 točkah (trojke 3:5, 11 podaj), Vujačić jih je dosegel 18 (trojke 5:8), Gabrovšek pa 17 (trojke 3:5, 10 skokov). Pri domačih je pozitivno izstopal Simo Atanacković z 22 točkami, negativno pa do te tekme prvi strelec moštva Sandi Čebular, ki je v 35 minutah dosegel 1 točko (met iz igre 0:4, prosti meti 1:6).

Košarkarji Rogaške so si tako s to zmago zagotovili mesto v polfinalu, termalci pa so s tem zaključili državno tekmovanje. Že v torek obe ekipi čaka še tekma Pokala Spar, Rogaški bodo nasproti na domačem igrišču stopili Hopsi s Polzele, termalci pa se odpravljajo k Cedeviti Olimpiji. (K. C.)

Oglas