Košarka – Liga Nova KBM – polfinale: Tisti zgoraj je rekel, ne

Po še eni dramatični tekmi so košarkarji Rogaške v tretji tekmi polfinala morali čestitati Krki za uvrstitev v finale državnega prvenstva. Nikoli pa ne bomo vedeli, kako bi se tekma v Novem Mestu končala, če bi dobre tri minute pred koncem žoga po metu Davida Nicholsa končala skozi obroč, saj bi se Rogaška približala le na točko zaostanka. KK Krka : KK Rogaška 85 : 77

Slatinski košarkarji so dobro začeli tekmo in nekaj uvodnih minut držali korak z domačini – izkazal se je Nichols, ki je v manj kot petih minutah dosegel 11 točk (do konca 21 in 9 asistenc), a nato do polčasa le še eno. Pri Krki so uspeli zaustaviti najboljšega slatinskega igralca, razigral se je še Rok Stipčević in s kar štirimi trojkami domačim prinesel prednost 13 točk, kar je z noro trojko ob zvoku sirene znižal Nejc Zupan. V drugi četrtini so domači nadaljevali z odličnim pokrivanjem Nicholsa, Slatinčani dodatno naredili nekaj nepotrebnih napak in kmalu je bilo že plus 16 za Krko ob polčasu 49:35. Skok v napadu, kjer so bili Novomeščani uspešnejši za 5 ujetih žog in prav toliko drugih napadov, je največ prispeval k prepričljivemu vodstvu Krke ob polčasu.

Drugi polčas so Slatinčani začeli zelo dobro in z delnim izidom 7:0 prišli na minus 7, a pri Krki so našli način, kako ohranjati vodstvo, tudi zaradi kakšne napake več pri gostih. Pred zadnjo četrtino je tako bil rezultat 60:50, kar je ohranjalo upanje za še en preobrat. V zadnji četrtini je Krka v prvem napadu Rogaške naredila štiri osebne napake, a naši igralci tega v nadaljevanju niso znali povsem izkoristiti. Vseeno so počasi vendarle topili prednost domačih in 3,43 minute do konca se je žoga po že omenjenem metu najboljšega slatinskega igralca enostavno skotalila iz obroča, Nicholsu je v naslednjem napadu še spodrsnilo, domači so naredili delni izid 9:0 in tekma je bila odločena. V zadnjem delu tekme velja izpostaviti odlično igro Davida Gabrovška (20 točk, 6 skokov) in Leona Šantlja (14 točk, 9 skokov). V soboto Rogaško čaka še ena zelo pomembna tekma, saj bodo v polfinalu Pokala Spar proti KK Šentjur naskakovali finale tega tekmovanja. (J. S.)

Oglas