Košarka – Liga Nova KBM polfinale: Rogaška po drami izsilila tretjo tekmo

Slatinski košarkarji so letos z ekipo iz Novega Mesta v svoji dvorani odigrali tri tekme in vse tri so se končale v podaljšku. V tokratni drugi tekmi polfinala Lige Nova KBM so bili Slatinčani že v izgubljenem položaju, a so še enkrat več rezultat preobrnili ob koncu tekme in izsilili tretjo tekmo, ki bo že jutri v Novem Mestu.

KK Rogaška : KK Krka 90:89

Ko je Krka na začetku zadnje četrtine povedla z 70:56 se je zdelo, da je tekma odločena, a Slatinčani so še enkrat več uprizorili juriš in dosegli delni izid 17:0. Uspešno igro proti zaključkom tekem je slatinski trener Damjan Novaković razložil: »Naši fantje so mladi in polni energije, krasi jih še velika povezanost«. Dramatično in napeto je bilo v finišu rednega dela tekme, saj so gostje na vodstvo domačih 73:70 odgovorili s trojko, nato še z dvema točkama, a je David Gabrovšek izenačil, Novomeščani zapravili napad in potrebnih je bilo dodatnih pet minut igre. Po nekaj točkah z obeh strani, so domači zadeli dve trojki – prvo Gabrovšek, drugo, iz nemogočega položaja, Petar Vujačić, ki je sicer petkrat uspešno vrgel za tri točke. Osem sekund pred koncem je Krka s trojko Stipčevića, gostje so jih zadeli 15, povedla za točko. Po minuti odmora so domači dobro izigrali obrambo Novomeščanov in David Nichols je imel na voljo dva prosta meta, ki ju je zadel in po prestreženi podaji, ko je žogo ujel Gabrovšek, so se domači lahko veselili pomembne zmage. Zmage, ki pomeni, da bo o finalistu državnega prvenstva odločala tretja tekma, jutri zvečer v Novem Mestu.

Pri Rogaški so izstopali trije že omenjeni – Nichols je dosegel 27 točk, Gabrovšek 21, Vujačić 20. Pri gostih, ki so imeli kar 18 skokov v napadu, je bil najboljši Škifić – 24 točk, Lapornik jih je dodal 21. (J. S.)

Oglas