Košarka- Liga NOVA KBM: Četrtfinale prinaša lokalni derbi

Liga Nova KBM se preveša v zaključno fazo, saj se danes, 4. maja, prične četrtfinale končnice. Eden izmed četrtfinalnih parov sta soseda KK Rogaška in KK Podčetrtek, med sabo pa se bodo udarili še Helios in Gorenjska Gradbena Družba Šenčur, Cedevita Olimpija in Hopsi ter Krka in Šentjur. Tekme bo žal zaradi aktualnih razmer možno spremljati le preko spletnih prenosov na YouTube kanalu KZS, nekatere pa bodo predvajane tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu.

Pred začetkom četrtfinala sta misli strnila tako trenerja Podčetrtka in Rogaške Slatine kot tudi kapetana obeh ekip.

Damjan Novaković, glavni trener KK Rogaška:
“V klubu smo zelo zadovoljni s prvo in drugo fazo državnega prvenstva, kjer smo si dejansko zagotovili 3. mesto v Sloveniji in s tem tudi direktno uvrstitev v regionalno ligo. Sedaj se moramo posvetiti naslednji fazi, to je končnica. Vse kar smo naredili do sedaj moramo odmisliti. Res je, da smo si z dobrimi igrami zagotovili tudi prednost domačega igrišča, ki pa je v tej sezoni dosti manj pomembna, kot je bila do sedaj, saj vemo, da navijačev žal ni v dvoranah. Podčetrtek ima številne izkušene igralce, kar v končnici veliko pomeni. Po drugi strani imamo tudi mi svoje kvalitete, s katerimi bomo poizkušali izničiti prednosti Podčetrtka. Naš načrt je seveda uvrstitev v polfinale. Ne bo enostavno, potrebna bo maksimalna koncentracija tako v obrambi kot v napadu. Igrati moramo kolektivno in verjamem, da nam bo uspelo.”

Davor Brečko, glavni trener KK Terme Olimia Podčetrtek: “Po zgodovinskem uspehu, ko smo  se uvrstili v ligo za prvaka, nas sedaj čaka nagrada, nastop v četrtfinalu proti Rogaški. Zelo sem vesel tega uspeha, predvsem pa, da smo kljub odličnemu rezultatu, eni redkih, ki smo namenili veliko priložnosti mladim. Rogaška je na današnji tekmi zagotovo favorit, pričakujem pa, da bodo moji fantje iztisnili še zadnje atome moči in poskušali presenetiti nasprotnika.”

Leon Šantelj, kapetan KK Rogaška: Med ekipama ni več nobenih skrivnosti. Točno vemo, od kod pretijo njihove največje nevarnosti. Na nasprotnika se dobro pripravljamo, če bomo igrali zbrano, ekipno in potrpežljivo, verjamem v naš uspeh. Ne sme nas zmesti zadnja zmaga nad njimi, ker to ni pravi pokazatelj njihove kakovosti. Čaka nas borba za vsako žogo in žalosti me, ker ne moremo računati na pomoč naših navijačev. Verjamem, da bi dvorana na teh tekmah pokala po šivih.”

Nejc Strnad, kapetan KK Terme Olimia Podčetrtek: “Za začetek čestitke vsem soigralcem, strokovnemu štabu  in ljudem ki so tako ali drugače pomagali v KK Terme Olimia Podčetrtek. Letošnja sezona je najboljša sezona v zgodovini kluba. Kljub pandemiji in vsem preprekam smo stopili skupaj, ko je bilo najbolj potrebno in pokazali, da s kolektivnim delom lahko naredimo velik rezultat. Četrtfinale – za takšne trenutke treniraš in se trudiš skozi celotno sezono. Nasprotnik je Rogaška. Derbi, lepšega si ne bi mogli želeti. Edino kar je škoda je to, da ni gledalcev. Favorit je Rogaška, ampak mi v četrtfinale ne gremo z belo zastavo. Nasprotnika zelo dobro poznamo in vemo od kje preti največja nevarnost, tako da se bomo pripravili in naredili vse da jim otežimo to v čem so dobri. Mi smo pripravljeni in že komaj čakamo da se začne. Vsi bomo dali svoj maksimum kar lahko, na koncu pa naj zmaga boljši.” (K. C.)

 

 

 

 

Oglas