Košarka – Liga NKBM za prvaka – Termalci z uvrstitvijo v polfinale dosegli zgodovinski uspeh

Na Kodeljevem je včeraj padla še zadnja odločitev o polfinalistih državnega prvenstva. Potem ko je bil že pred tem znan prvi polfinalni par, v katerem se bosta merili Cedevita Olimpija in Rogaška, so si mesto med najboljšo četverico priigrali še košarkarji KK Terme Olimia Podčetrtek, ki se bodo pomerili s KK Helios Suns.

Ljubljančani so prvo tekmo dobili za štiri točke, druga je precej zanesljivo pripadla termalcem, ki so s tem izsilili še tretjo odločilno tekmo.
Včerajšnji gostitelji so tekmo dobro začeli in z nekaj trojkami pobegnili na 17:6. Toda Podčetrtčani česa takšnega več niso dopustili in ostajali na ulovljivi razdalji, na glavni odmor pa so odšli s sedmimi točkami zaostanka. Kljub temu, da je bilo že v prvem polčasu videti, da so igralci z močmi kar precej na koncu, trener Brečko je namreč igral brez poškodovanih centrov Anžeta Cerkovnika in Milojka Vasilića, so na glavnem odmoru strnili glave in krenili odločno proti zastavljenemu cilju. Sredi tretjega dela igre so termalci prišli tudi do vodstva, z majhnim so vstopili tudi v zadnjih deset minut. V teh pa so stopnjevali ritem in prišli hitro do devetih točk prednosti (61:52). V sredini četrtine je domačim po minuti odmora uspelo praktično izničiti zaostanek, toda dobro minuto pred koncem je Nejc Strnad s trojko od table gostujočo zasedbo spet odpeljal na dokaj varnih 68:61. Ko pa je Nedžad Muratović pol minute pred koncem z novo trojko še povečal prednost na 71:61, je bil zmagovalec odločen, z uvrstitvijo v polfinale pa je Košarkarskem klubu Podčetrtek uspel zgodovinski uspeh.

Po tekmi je kapetan Nejc Strnad strnil misli: “Terme Olimia, Vino in čokolada ter od danes naprej še Košarkarski klub Podčetrtek. Šestnajst borcev, gladiatorjev, ki so od začetka verjeli, da lahko, ki so dali prednost košarki pred družinami in prijatelji. In danes je rezultat tukaj. Piše se zgodovina, ki nam jo ne more nihče vzeti. Pokazali in dokazali smo, da z neizmerno željo, voljo in borbenostjo lahko nadoknadimo marsikaj. Košarkarski klub Podčetrtek je v pofinalu. Ponosen do neba in velik poklon vsem šestnajstim igralcem in strokovnemu štabu. Kapa dol!”

Že v soboto termalce čaka gostovanje v Domžalah, nato pa v torek še tekma v domači dvorani Podčetrtek. (K. C.)

Oglas