Košarka – Liga NKBM za prvaka: Termalci izsilili tretjo tekmo

Košarkarji Term Olimia so na drugi četrtfinalni tekmi po tem, ko so na prvi tekmi v Ljubljani ekipi Ilirije morali priznati premoč štirih točk, dokazali, da zmorejo in z visoko zmago izsilili tretjo tekmo, ki bo odločila o polfinalistu, ki ga bo že v soboto nasproti čakala ekipa Heliosa.

Košarkarji Term Olimia Podčetrtek so v četrtfinalu za nasprotnika dobili KK Ilirijo, ki jim je v rednem delu povzročala kar nekaj težav, tako da na nobeni tekmi proti njim niso vknjižili zmage. Kljub temu pa je bila prva četrtfinalna tekma dokaj zanimiva, saj je bilo srečanje skozi celotno tekmo dokaj izenačeno, na koncu pa je Ilirija slavila za zgolj štiri točke. Trije najbolj učinkoviti posamezniki na tekmi so bili igralci Term Olimia: Nejc Strnad je vpisal 23 točk, Sandi Čebular je 19 točkam dodal devet skokov in devet podaj, Američan Oshowen Williams pa je dodal 18 točk. Pri Iliriji sta bila v ospredju Niko Bačvić in Luka Vončina s 14 točkami.

V torek pa je bila na sporedu povratna tekma v Podčetrtku, ki bi v primeru zmage Ilirije že določila drugega polfinalista, v primeru zmage termalcev pa je to pomenilo tretjo, odločilno tekmo. Igralci Term Olimia so se očitno dobro zavedali, da morajo igrati na vse ali nič, saj lahko le napredujejo ali pa zaključijo s tekmovanjem. V samo igro so vstopili odločno, s pravo energijo in borbenostjo, kar se je poznalo skozi celotno tekmo in Ljubljančani sploh niso prišli do pravih možnosti. Podčetrtčani so vodili od prve do zadnje minute. Prvo dvomestno prednost so si priigrali na začetku druge četrtine (33 : 23), ob koncu tretjega dela igre so prešli mejo dvajsetih točk naskoka (73 : 51), najvišja razlika pa je znašala 25 točk (78 : 53). Domači so skok dobili s 45 : 28, zadeli so 14 trojk (Ilirija le 3) ter imeli dovolj razpoloženih posameznikov. Alfredo Williams je dosegel 19 točk (trojke 5/7), 17 jih je dodal Nejc Strnad (trojke 5/7), Simo Atanacković pa je prispeval 15 točk in 11 skokov. Na drugi strani sta po 15 točk dosegla Saša Ciani in Niko Bačvič.

Z zmago so si termalci ponovno odprli vrata z možnostjo za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Danes jih čaka tretja tekma, zmagovalec pa bo postal polfinalist, ki se bo že v soboto pomeril proti Heliosu. (K. C.)

Oglas