Košarka – Liga NKBM: Slatinčani ugnali Olimpijo

V naprej odigrani tekmi drugega kroga lige za prvaka NKBM je ekipa Rogaške v Stožicah po trojki Petra Vujačića premagala domačine in ta del tekmovanja začela z zmago. KK Cedevita Olimpija :  KK Rogaška 77 : 80

Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za veliko zmago Slatinčanov, temu ni čisto tako, kajti Cedevita Olimpija je tudi to tekmo igrala z mladinsko ekipo, ki pa je bila povsem enakovredna v nekaterih delih tekme zelo razglašenim slatinskim igralcem. Varovanci trenerja Damjana Novakovića so tekmo sicer začeli odlično, zadeli nekaj trojk in povedli 21:7, a so se domačini vrnili v igro, tudi po zaslugi zgrešenih metov za tri – Slatinčani so v prvem polčasu izza črte vrgli 20 metov, zadeli jih sedem, zato je bil izid ob odmoru izenačen 37:37.

V tretji četrtini so imeli Olimpijini mladinci dvakrat prednost osmih točk in napad, a so se proti koncu tega dela igralci Rogaške le prebudili in pred zadnjo četrtino povedli 67:60. Zadnji del tekme so gostje začeli s trojko Igrutinovića in povedli za deset. Zdelo se je, da so vendarle zlomili domačine, a nato začeli grešiti v napadu, saj so šele po petih minutah spet zadeli za novo vodstvo in ga nato povišali na 77:72. Toda namesto, da bi tekmo mirno pripeljali do konca, so zapravili dva napada, domačinom dovolili dosego koša ob osebni napaki in slabih pet sekund pred koncem je bilo 77:77. Po minuti odmora trenerja Novakovića je po ne najbolj posrečeno izvedeni akciji zadel Vujačić, ki je pred tem v prvi četrtini zadel štiri mete, nato naslednje štiri zgrešil, odločilnega pa zadel. Vujačić je bil sicer prvi strelec Rogaške, vseh 15 točk je dosegel z meti za tri, Bernard in Igrutinović sta prispevala po13 točk, Nichols je 10 točkam dodal 11 asistenc. Pri Cedeviti Olimpiji, ki bo gotovo s to, čeprav mladinsko ekipo, dosegla še kakšno zmago, jih je Ščuka dosegel 23, Duščak 19. Rogaška že v torek igra tekmo prvega kroga, ko v Rogaško Slatino prihaja Krka. (J. S.)

Oglas