Košarka – dekleta U15: Slatinčanke zanesljivo do naslova državnih prvakinj

S finalno tekmo med ekipama KD Janina in ŽKK Triglav se je končal tridnevni zaključni turnir državnega prvenstva v košarki za dekleta selekcij U15, ki je potekal v Športni dvorani Janina v Rogaški Slatini. Končalo se je s pričakovano zmago domačink, ki pa so se morale potruditi bolj od napovedi. KD Janina : ŽKK Triglav 47 : 37

Slatinčanke pod vodstvom trenerja Željka Jotića so tako sezono končale brez poraza, finalna zmaga, 23. po vrsti, je bila dosežena z najnižjo razliko od vseh zmag. Slatinske punce so imele v finalu pred polnimi tribunami kar precej treme, kar se je poznalo pri zbranosti, oziroma zgrešenih metih. Kljub temu so tri minute pred koncem polčasa vodile 25:10, nato pa dovolile delni izid nasprotnic kar 14:0 in na odmor šle le s točko prednosti. Za še večjo živnost na igrišču, klopi in tribunah, so Gorenjke, ki jih vodi nekdanji igralec Rogaške Miha Fon, poskrbele na začetku tretje četrtine, ko so celo prešle v vodstvo. Ključni moment tekme pa se je zgodil tri minute pred koncem tega dela igre, ko je kapetanka in najboljša igralka domače ekipe in turnirja Lina Jerković ukradla žogo nasprotnici, ki je naredila nešportno osebno napako. Po dveh uspešnih prostih metih so domače zadele še met za tri in prišle do prednosti, ki je niso izpustile do konca tekme in velikega slavja. Ekipa, ki je pred tremi leti v isti dvorani postala državni prvak v kategoriji U13, tako nadaljuje prevlado v svoji starostni kategoriji.

V polfinalu so Slatinčanke brez težav ugnale KK Derby Ježica 69:49, Triglav pa je premagal Krko z izidom 63:56. V tekmi za tretje mesto so Dolenjke premagala Ljubljančanke 63:51. (J. S.)

Oglas