Košarka – Aba liga 2: Slatinčani do pomembne zmage v Beogradu

KK Dynamic VIP pay : KK Rogaška 60 : 71                                                                   V petnajstem krogu druge ABA lige so slatinski košarkarji dosegli pomembno zmago v Beogradu, s tem uspehom so na tretjem mestu lestvice, ki vodi na zaključni turnir.

Slatinčani so večino tekme igrali zelo dobro in kontrolirali potek, zmage jim ni ogrozila niti nekoliko slabša igra v delu zadnje četrtine. V ta del je Rogaška šla s prednostjo 20 točk, nato pa dobrih pet minut niso dosegli niti točke in domačini so se približali le na 8 točk zaostanka ter imeli napad. Takrat se je enkrat več na tej tekmi izkazal Đorđe Lelić ukradel žogo, Ivan Miličević pa z zabijanjem dokončno odločil zmagovalca. Lelić je tekmo sicer začel izredno in že v prvi četrtini dosegel 4 trojke, Rogaška je vodila za 15. V nadaljevanju se je v Srbiji rojeni Lelić izkazal še z nekaj asistencami, ki »so imele oči«, kar so soigralci s pridom izkoriščali. Tudi Tony Washington, ki je bil ob koncu z 21 točkami najboljši strelec pri Rogaški. Slatinčani, ki jih je tokrat v dvorani Ranka Žeravice, bodrila skupina zvestih sponzorjev, so tako na odmor šli s prednostjo 18 točk in jo z nekaj negotovosti zadržali do konca.

Poleg že omenjenih Lelića (14 točk) in Washingtona velja pri Rogaški omeniti odlično igro v obrambi Mihe Fona, ki je povsem zaustavil najboljšega domačega igralca Pašaljića. Miha je po tekmi povedal: »V tekmo smo šli zelo skoncentrirano, držali smo se dogovorov pred začetkom. Domačini niso mogli slediti našemu visokemu ritmu, v zadnji četrtini smo malce popustili, a menim, da naša zmaga nikoli ni bila vprašljiva«. Priljubljeni Miha je dan pred tekmo praznoval rojstni dan, zato smo ga pobarali, ali mu je bila zmaga lepa čestitka: »Ja, boljše čestitke se ne bi mogel želeti, glede na to, da sem rojstni dan preživel v avtobusu na poti v Beograd«.

V ABA ligi 2 Rogaška naslednjo tekmo igra v svoji dvorani, v četrtek v goste prihaja vodilni Borac iz Čačka. Še prej, v nedeljo Slatinčane v 1 SKL čaka sila pomemben lokalni derbi s Šentjurjem. Trener Damjan Novaković napoveduje: »Ekipa Šentjurja je sedaj precej drugačna kot v prvem delu, ko smo zmagali za 15 točk – zamenjali so trenerja, po poškodbi se je vrnil odlični Rebec. Tekmeci so imeli dovolj časa za pripravo in bodo na nedeljski tekmi zelo sveži, medtem, ko smo mi v norem ritmu tekem. Jasno nam je je, kaj na tej tekmi moramo storiti. Verjamem, da se bomo spočili in uspeli priti do pomembne zmage«. Rogaška namreč zmago proti lokalnemu tekmecu potrebuje za zanesljivo uvrstitev v ligo za prvaka. (Jože Strniša)

 

Oglas