Košarka – Aba liga 2: Rogaški v Črni gori zmanjkalo moči

KK Lovčen : KK Rogaška 70 : 64
Rogaška je v manj kot tednu dni odigrala dve tekmi ABA lige proti nasprotnikoma iz Črne gore, žal obe izgubila in si otežila pot za uvrstitev med prve štiri ekipe, ki bodo igrale v končnici.

Na Cetinju so slatinski igralci sicer dobro začeli srečanje, ki je bilo zelo pomembno za obe ekipi in v prvi četrtini nekaj časa vodili, toda domačini so preobrnili izid in po prvih desetih minutah vodili za štiri točke. Drugo četrtino so po boljši igri dobili varovanci trenerja Damjana Novakovića in na veliki odmor odšli z zaostankom dveh točk. V tretji četrtini sta obe ekipi naredili veliko napak in zgrešili veliko metov, tako da je bil ta del tekme neodločen. Zaostanek Slatinčanov pred zaključkom tekme je sicer bil minimalen, a do konca tekme niso uspeli preobrniti izid ter so morali priznati premoč domačinov. Pri Rogaški je prvič zaigral novi igralec Malcolm Bernard in dosegel 12 točk ter imel sedem skokov, Tony Washington je 11 točkam dodal 10 skokov, Ivan Miličević je dosegel 12 točk, Miha Fon 10. Potrebno je omeniti še kar 13 asistenc Danijela Vujasinovića, so pa Slatinčani tudi tokrat pogrešali obolelega Tadeja Fermeta. Omenimo še, da je Rogaška imela več skokov kot domači (40-34), a so izvajali le sedem prostih metov. »Tekma je bila odprta, imeli smo priložnosti za zmago, a je proti koncu zmanjkalo energije, zato smo zgrešili veliko odprtih metov. Za nas bo odločilna naslednja tekma proti Splitu, ki bo odločila, kako bomo končali to tekmovanje. Če se nam bo uspelo uvrstiti v polfinale, bo odlično, če ne, ne bomo preveč žalostni,« je komentiral Damjan Novaković.
Kljub porazu Rogaška še ima vse v svojih rokah za uvrstitev v doigravanje, a bodo morali zmagati vse tri prihodnje tekme. Sicer Slatinčane že v ponedeljek v njihovi dvorani čaka prva tekma četrtfinala pokala Spar. V goste prihaja dodatno oslabljena Primorska, zato Slatinčani še zdaleč niso brez možnosti za polfinale pokalnega tekmovanja. (Jože Strniša, foto: Novak Abramović)

Oglas