Košarka – Aba liga 2: Oslabljeni Slatinčani prekratki proti Srbom

KK Rogaška : KK Borac Čačak 77 : 84
V derbiju prve in tretje ekipe na lestvici so bili Slatinčani malce prekratki za zmago in gostje so zanesljivo v Srbijo odnesli dve točki. Rogaška si je s tem porazom precej otežila možnosti za uvrstitev na eno od prvih štirih mest.

Pred lepim številom gledalcev so slatinski košarkarji tekmo proti Borcu začeli nekoliko v krču, kot da so v mislih še imeli dejstvo, da jim Đorđe Lelić zaradi hude poškodbe do konca sezone ne bo mogel več pomagati. Posledica takšnih občutkov je bilo odločno preveč zgrešenih akcij v prvi četrtini, ki so jo gostje dobili z osmimi točkami naskoka. V drugi četrtini so gostje pobegnili že na dvomestno razliko, a so tudi domači začeli igrati nekoliko bolj zbrano, ter s trojko Mihe Fona začeli loviti prednost gostov. Sicer jih niso ujeli, a zaostanek za 3 točke ob polčasu je obetal razburljivo nadaljevanje.
To se je tudi zgodilo, Tadej Ferme je 4 minute pred koncem tretjega dela igre izenačil rezultat na 41, minuto zatem je bilo izenačeno še na 43. Nato pa so gostje naredili delni izid 12:5, pri čemer moramo omeniti sodniško trojico, ki je v tem delu igre kar precej pomagala srbski ekipi. Kakor koli že, gostje so v zadnjih deset minut šli z lepo prednostjo, ki je niso več zapravili. Vseeno je varovance trenerja Damjana Novakovića potrebno pohvaliti za vztrajnost, saj se tudi ob vodstvu gostov za 12 niso predali. 1,05 minute do konca so prišli na zaostanek le za 5 točk, a so gostje v naslednjem napadu dosegli novo trojko in tekma je bila rezultatsko odločena.

Pri domačih se je spet izkazal Tony Washington in dosegel dvojni dvojček (16 točk in 11 skokov), 17 točk ob 9 skokih je zabeležil Ivan Miličević, Danijel Vujasinović je ob 13 točkah imel še 7 asistenc. Pri Borcu sta s po 17 točkami izstopala Đoković in Čarapić.

Po koncu tekme je bil kapetan Tadej Ferme sila redkobeseden: »Zelo težka tekam je bila, a jo moramo pozabiti, saj je v soboto že nova tekma«. Več je povedal trener Damjan Novaković: »Kljub porazu sem zadovoljen z nocojšnjo igro. Že prej nas ni bilo veliko, po poškodbi Lelića nas je še manj. Mislim, da je glavni razlog našega poraza širša rotacija Borca. Nismo zdržali do konca, čestitke Borcu za zmago in tudi našim igralcem na dobri igri.«

Kljub porazu Rogaška ostaja na tretjem mestu lestvice, v prihodnjem krogu pa gostuje v Novem Pazarju v Srbiji. (Jože Strniša)

Oglas