Košarka ABA 2 liga: Zmaga Slatinčanov za zadovoljno publiko

Slatinčani so tekmo proti ekipi, ki je druga na lestvici, začeli sanjsko – po 3 zadetih trojkah Mitje Nikolića so do sredine prve četrtine dosegli že 21 točk in si priigrali visoko prednost. Do konca prvega polčasa so dosegli kar 54 točk in vodili za 16, čeprav so se gostje minuto in pol pred koncem tega dela igre približali na 8 točk zaostanka. V prvem polčasu je domačim košarkarjem uspevalo skoraj vse, gledalce je nekajkrat k bučnemu aplavzu ‘prisilil’ Rashun Davis, ki je v nekaj akcijah nasprotne igralce prehitel kot Usain Bolt.

Igralci trenerja Novakovića so z zelo dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu. Ko so se nasprotniki približali, so odgovorili s serijami trojk, predvsem Pajič ali točk, Fon in Drobnjak. Ob koncu tretje četrtine je zaradi poškodbe igro zapustil Davis, a ga je odlično nadomestil Kosič in zanesljiva zmaga je bila vknjižena. Tekma, v kateri so domači dosegli 94 točk, je bila zelo lepa na oko in gledalci so ob koncu upravičeno svoje igralce nagradili z dolgotrajnim aplavzom. Slatinčani v soboto v domačem prvenstvu igrajo lokalni derbi proti Šentjurju, v sredo pa v ABA ligi gostujejo v Beogradu.

Točke proti Vršcu so dosegli: Nikolić 16 (met 6 : 9, 4 trojke, 9 skokov), Pajič 14 (4 trojke), Davis 14 (8 podaj), Fon 13 (met 5 : 7, 5 skokov), Drobnjak 11, Djuranović 8, Kosič 8, Šantelj 4, Batur 4, Vujačič 3.