Košarka – 1 SKL: Zaradi veliko težav in preveč napak nov poraz Rogaške

V četrtem krogu 1. SKL Liga Nova KBM je Rogaška pred svojimi navijači doživela nov poraz, že tretji po vrsti in si močno otežila pot med najboljših pet v ligi. Zelo izenačena tekma se je odločala v zadnjih sekundah, ki so šle na stran gostov, tudi s kančkom pomoči mož s piščalkami. KK Rogaška : KK Ilirija 78 : 79

V taboru Rogaške imajo v letošnji sezoni neverjetno smolo s poškodbami in boleznimi, kar ob manjšem številu igralcev pomeni precejšnjo neuigranost ekipe in posledično precej napak. Najbolj bode v oči podatek, da ekipa v polni sestavi nima še niti enega skupnega treninga. Tudi proti Iliriji so nastopili brez dveh igralcev (Zupan, Šikanić), eden (Armstrong) je igral na lastno željo, čeprav poškodovan.

Kljub vsem težavam je Rogaška dobro odprla tekmo in vodila do sredine tretje četrtine, ko so pri rezultatu 26:26 v vodstvo prešli gostje, za katere igra kar pet posojenih mladeničev iz Olimpije. Ob polčasu je Ilirija vodila 43:38, kar je obetalo zanimivo nadaljevanje, čemur je okoli 300 gledalcev tudi bilo priča. Še posebej ob zaključku tekme, ko so domači po več zapravljenih priložnosti le prišli do izenačenja, zadnji napad so imeli gostje, dve sekundi pred koncem pa se je oglasila sodniška trojka in dosodila prekršek domačih, ki ga verjetno ne bi dosodil niti trener gostov Saša Dončić. Slatinčani so sicer še imeli dve sekundi za napad, a je met Petra Vujačića zgrešil cilj in gostje so se veselili zmage.

Slatinska ekipa je spet zatajila v skoku, saj so gostje pobrali kar 15 več odbitih žog (34-49) od teh 10 več v napadu, imeli so tudi 9 asistenc več. Med varovanci trenerja Damjana Novakovića se je najbolj izkazal rahlo poškodovani Terry Armstrong, ki je dosegel 26 točk, predvsem pri metu za tri sta zatajila Vujačić (2/9), še bolj pa Domen Bratož (0/7). V ljubljanski ekipi sta bila zelo dobra dva igralca pod košem – Saša Ciani je 21 točkam dodal 16 skokov, 21 točk je dosegel tudi Robert Jurković (sin nekdanjega igralca Rogaške Ivice). Rogaška tako ostaja pri zmagi v prvem krogu, v petem gostuje v Domžalah. (J. S.)

 

Oglas