Košarka 1. SKL: Slatinčanom zaslužena zmaga

KK Rogaška: KD Hopsi Polzela 82:75                                                                           V zelo izenačenem srečanju drugega kroga prve državne košarkarske lige so slatinski košarkarji pred polnimi tribunami Športne dvorane Rogaška Slatina ugnali goste iz Polzele in si priigrali prvo zmago v novi sezoni.

Gostje, ki so v prvem krogu lige (Slatinčani so bili prosti) tekmeca ugnali kar za 21 točk, so se tudi na slatinskem parketu pokazali kot zelo napadalna ekipa, zato so v prvi četrtini, po nekajkratnem zaostanku za 6-8 točk, vseeno dohiteli domače. Varovanci trenerja Damjana Novakovića so tekmo sicer pričeli odločno in zelo dobro v napadu, a si opaznega vodstva, kljub doseženim 29 točkah v prvi četrtini niso priigrali. Slatinčani so bili v rahli prednosti tudi v drugi četrtini in si sredi tega dela tekme po trojkah Tadeja Fermeta in Đorđa Lelića priigrali prednost 41:33. Na odmor so domači šli s prednostjo 51:45.

Začetek drugega polčasa se ni začel kot so si želeli domači, zato je moral trener Novakovič že po minuti in pol vzeti minuto odmora. Domači so tudi na krilih bučne publike 4 minute pred koncem tretje četrtine prišli do vodstva za 8, a so Polzeljani na krilih odličnega Sandija Čebularja do konca prišli le na 2 točki zaostanka. To je obetalo razburljiv zaključek tekme, kar se je tudi zgodilo, saj so gostje na uspešne akcije domačih odgovarjali z isto mero. Domači so do malce večje prednosti prišli šele, ko je najboljšega igralca gostov Čebularja pričel pokrivati Miha Fon. Slatinčani so z nekaj akcijami, na tej tekmi odličnega, Danijela Vujasinovića prišli do zanesljive zmage. Pri Rogaški je Vujasinović dosegel 21 točk, Lelić 14, Miličević 13, Ferme 11. Pri Hopsih je Čebular zabeležil 25 točk, Fowler 14, Morina 12.

»To zmago smo potrebovali, predvsem po kiksu proti Širokem. Danes smo pokazali dobro energijo, kar je najbolj pomembno. S takšnim pristopom lahko zmagamo vsako tekmo, saj imamo potrebno kvaliteto«, je po tekmi povedal domači kapetan Tadej Ferme. Najboljši v slatinski vrsti Danijel Vujasinović je dodal: »Čestitke soigralcem za zmago. Tekme s Polzelo je vedno težka, kajti gre za lokalni derbi. Velika zahvala velja publiki, ki nas je prišla podpreti, na tekmo, v kateri smo po mojem mnenju zasluženo zmagali. To je dober obet za nadaljevanje še dolge sezone, ki jo nadaljujemo že v torek v Skopju, kamor se odpravljamo optimistično«. (Jože Strniša)