Košarka – 1 SKL: Rogaška z rutinsko zmago na Gorenjskem

V prvi tekmi v novem letu je Rogaška brez večjih težav zabeležila deseto zmago in se še približala ligi za prvaka. Slatinčani so drugo tekmo zapored igrali proti Gorenjcem, po zmagi v zadnji tekmi lanskega leta proti Šenčurju, so tokrat do uspeha in novih točk prišli v Kranju. KK Triglav : KK Rogaška 53 : 80

Prvi dve četrtini tekme 14. kroga prve državne lige sta imeli zelo podoben potek – Slatinčani so začeli odlično, nato pa popustili. V prvi četrtini so s trojko Jureta Pelka povedli 12:3, nato pa domačim dovolili nekaj odprtih metov, zato so Krajnčani izenačili na 14. V drugi četrtini je zavzeto začel Malcolm Bernard, ki je dvema točkama ob koncu prve četrtine dodal še pet novih in Rogaška je kmalu vodila za 12. A so domačini odgovorili z dvema trojkama, Slatinčanom je za vodstvo za 9, ob polčasu s trojko poskrbel David Gabrovšek.

Slatinski košarkarji so v tretji četrtini nadaljevali z učinkovito igro in iz minute v minute višali prednost. Ob koncu tega dela igre je bilo plus 18 za Rogaško, ki je prevladovala tudi v zadnjem delu igre, kar je kmalu prineslo vodstvo za več kot 20 točk. Za višanje prednosti je bil zelo zaslužen David Nichols, ki je dosegel nekaj točk in se izkazal z odličnimi asistencami. Ob koncu je dosegel dvojni dvojček, 14 točk in 11 asistenc. Omenimo še, da so v zadnjih minutah priložnost za igro dobili mlajši igralci iz vrst Rogaške in zadržali visoko prednost 27 točk. Slatinčani so imeli dober odstotek zadetih metov za dve in zabeležili 39 skokov ter kar 20 asistenc. Rogaška ima sedaj 10 zmag, naslednjo tekmo igra že to sredo, ko v Rogaško Slatino prihaja Krka. (J. S.)

Oglas