Košarka – 1. SKL: Rogaška in Podčetrtek v ligo za prvaka

V soboto se je s tremi tekmami zadnjega kola zaključil prvi del tekmovanja v 1. SKL. Z zmagami Rogaške, Šentjurja in Gorenjske gradbene družbe Šenčur je postalo jasno, da se bodo v skupini za prvaka Cedeviti Olimpiji pridružili Krka, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Rogaška in Terme Olimia Podčetrtek. V skupini za obstanek bodo igrali Šentjur, Zlatorog Laško, Hopsi Polzela in ECE Triglav.

Po tem, ko so košarkarji Term Olimia Podčetrtek v predzadnjem kolu ugnali Šenčur in si odprli vrata v ligo za prvaka, je bilo zadnje kolo bolj kot ne potrditev, ali v ligo za prvaka vstopi Podčetrtek ali Šentjur. Kljub porazu Podčetrtka proti sosednji Rogaški in zmagi Šentjurja nad Hopsi, je ob skupnem mestu na lestvici in izenačenega števila točk na medsebojnih tekmah, Podčetrtek imel za 42 točk boljšo razliko med danimi in prejetimi koši po odigranih 18 tekmah, kar je pomenilo, da v ligo za prvaka vstopi Podčetrtek, Šentjur pa bo tekmovanje nadaljeval v ligi za obstanek.

V tesni končnici sobotne tekme v Podčetrtku, so izbranci Damjana Novakovića prišli do šeste zmage na zadnjih sedmih tekmah in so se tako uvrstili na četrto mesto, Podčetrtčani pa na peto, kar pomeni, da bodo konec februarja v uvodnem krogu lige za prvaka v Rogaški gostili Krko, Terme Olimia Podčetrtek pa bodo gostovale v Domžalah. (K. C.)

Oglas