Košarka – 1. SKL: Po zmagi Rogaške v Podčetrtku je sledil potop v Tivoliju

V kultni ljubljanski dvorani Tivoli so košarkarji Rogaške v 13. krogu državnega prvenstva doživeli visok poraz in še enkrat več razočarali svoje navijače. Poraz proti Iliriji je za Rogaško še toliko bolj boleč, saj so Slatinčani še lovili zadnji vlak za ligo za prvaka.

KK Nutrispoint Ilirija : KK Rogaška 93 : 73 

Po tem, ko so se po lokalnem derbiju, ko so Slatinčani premagali Podčetrtek, ponovno odprle možnosti, da bi se Rogaška lahko uvrstila v ligo za prvaka, so si jih po tem porazu močno zmanjšali. Slatinski igralci so tekmo začeli z tremi zgrešenimi meti za tri točke, a so nato vendarle bili enakovredni domačim. A le do sredine prve četrtine, ko so domači na hitro naredili delni izid 18:3, povedli za deset in več, česar Rogaški ni uspelo znižati do konca tekme. Tako je Ilirija že do polčasa vodila za 16 in pri tem dosegla kar 55 točk. Mladi igralci Ilirije so, ob izkušenih Pajiću, Vončini in Milašinoviću, razbijali vsak poskus spremembe obrambe, z zadetimi trojkami še posebej cono.

Na začetku tretje četrtine smo pričakovali juriš Slatinčanov, a so v prvih štirih napadih izgubili tri žoge, domači so povedli za 20 in tekma je bila rezultatsko odločena. Ilirija je dobila skok (38-28) in zadela več kot polovico metov za tri (12/23), pri čemer je prednjačil Cerkvenik (5/6) 21 točk, 20 ji je dosegel Vončina, Pajić 18 in 12 skokov. Pri Rogaški se je predstavil nov igralec Daishon Smith, 12 točk, ki pa se bo moral še uigrati z ostali. Prehodno oceno si zasluži le Ronald Jackson, ki je ujel kar 13 odbitih žog. Rogaška, ki tako ostaja pri štirih zmagah ob devetih porazih, bo lahko vtis popravila že v sredo, ko v Rogaško Slatino prihaja domžalski Helios. (J. S.)

Oglas