Košarka – 1. SKL: Lokalni derbi po notah Rogaške

KK Šentjur : KK Rogaška 71 : 86                                                                                 V prvem derbiju ekip iz našega območja v prvi državni košarkarski ligi je Rogaška v Šentjurju po dokaj dobri igri brez večjih težav prišla do zmage.

Slatinski košarkarji so tekmo v polni dvorani Hruševec začeli zelo odločno in takoj prevzeli pobudo ter sredi prve četrtine povedli s 13:2, te prednosti do konca niso več izpustili iz rok. Po uvodnem naletu gostov, so domači uredili vrste in do konca prve četrtine nekoliko znižali izid. Še bolj so se varovanci trenerja Saša Dončića Slatinčanom približali sredi druge četrtine, ko so zaostajali le 29:33. Na odmor pa je Rogaška odšla s prednostjo 8 točk. O prvem polčasu omenimo še, da so sodniki dosodili le 11 prekrškov – 6 domačim in 5 gostom, od teh kar 3 Tonyju Washingtonu.

V tretji četrtini se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo. Slatinčani, ki jih je podpiralo kakih 70 navijačev (pogrešali smo domačo navijaško skupino), so kmalu povedli z dvomestno prednostjo. Pri tem velja omeniti, da so gostje iz Rogaške Slatine igrali precej kolektivno, kar kaže tudi 26 asistenc, obenem je 10 ali več točk doseglo pet njihovih košarkarjev. Po vodstvu Rogaške 67:51 pred zadnjo četrtino je bil ta del tekme večinoma le formalnost. Šentjurčani niso uspeli resneje ogroziti zmage gostov, je pa treba dodati, da zaradi poškodbe ni igral Jan Rebec, sredi tretje četrtine se je poškodoval še do takrat najboljši v domači vrsti Jure Špan. Poleg Špana je v domači ekipi nekaj več s 14 točkami pokazal še Miloš Pešić, kot dobra okrepitev se je izkazal Američan Dimitry Haynes. Pri Rogaški je 17 točk dosegel Tadej Ferme, 16 prebujeni Urban Dornik, Danijel Vujasinović je zbral kar 11 asistenc, Đorđe Lelić jih je dodal 8, z 9 skoki je dominiral Ivan Miličević. Rogaška ima sedaj 3 zmage in poraz, Šentjur eno zmago in štiri poraze.

Saša Dončić, trener Šentjurja: “Zaslužena zmaga Rogaške. Tako kot na tekmi v Laškem, nekateri nosilci niso dali od sebe tistega, kar se od njih pričakuje. Na žalost se nam je poškodoval še Jure Špan, ob že tako odsotnem Janu Rebcu, kar se nam pozna predvsem v obrambi.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Danes smo odigrali dobro tekmo, ne vrhunsko, ampak zmaga je zaslužena. Rezultat smo vseskozi nadzirali in le enkrat dopustili domačim, da so prišli bližje. Hvala navijačem za podporo.” (Jože Strniša)