Košarka – 1 SKL Liga Nova KBM: Trinajst srečna za Šentjur

V devetem krogu prve slovenske košarkarske lige je ekipa Šentjurja v svoji dvorani po podaljšku prišla do tretje zmage v sezoni, ko je po 12 zaporednih porazih v medsebojnih srečanjih v prvenstvu v trinajsti tekmi le premagala goste iz Rogaške Slatine.

KK Šentjur : KK Rogaška 90 : 88

Slatinčani so sicer bili bližje zmagi v rednem delu tekme, saj so imeli pri izidu 79:79 osem sekund za napad, a niso prišli do meta, zato se je o zmagovalcu odločalo v dodatnih petih minutah. V tem delu so Šentjurčani, ki so se pred tekmo okrepili s tremi novi igralci, med njimi Aleksandrom Holmsom, tudi že članom Barcelone, hitro povedli za pet točk. Toda Slatinčani so spet imeli zadnji napad, a met Petra Vujačića za tri je zgrešil cilj in pomembne zmage so se veselili varovanci trenerja Boštjana Kuharja.

Tekma je bila za obe ekipi zelo pomembna, saj je poraz praktično pomenil slovo od lige za prvaka. Temu primerna je bila tudi igra na začetku tekme, ko met nikakor ni stekel, a so v drugem delu prve četrtine igralci Rogaške le prišli do mirnih rok in z delnim izidom 17:2 po prvih desetih minutah vodili 22:9. Za nov, že sedmi, poraz Rogaške je bilo zelo pomembno dogajanje v drugi četrtini, ko so z premehko igro v obrambi in nerazumljivimi napakami domačim dovolili dosegati lahke točke in se razigrati. Ta del je Šentjur dobil 30:21 in se približal na 4 točke zaostanka.

V tretji četrtini so domači tudi povedli, a so pred zadnjimi desetimi minutami gostje spet vodili za 8 točk in zdelo se je, da bodo vendarle uspeli priti do zmage. Toda že po dobri minuti zadnje četrtine je moral trener Damjan Novaković vzeti minuto odmora, saj so domači z delnim izidom 7:0 zaostajali le še za točko. Tekma je nato prišla v izenačeno končnico, kjer pa so imeli domači zelo mirne roke pri izvajanju prostih metov in prišli do tretje zmage, ki jih ohranja v boju za eno od prvih petih mest, ki vodijo v ligo za prvaka, Rogaški ostaja le teoretična možnost, praktično pa poraz pomeni, da bodo po osmih letih prvič brez lige za prvaka. Pri Šentjurju je Marko Rikalo dosegel 20 točk, Holms 19, kar pet igralcev jih je doseglo 10 ali več, pri Rogaški je Vujačić strelski večer končal s 26 točkami, Terry Armstrong jih je dosegel 22, Ronald Jackson ob 9 skokih 19.

Šentjur v naslednjem krogu doma pričakuje Terme Olimia Podčetrtek, Rogaška že v torek igra v Kranju. (J. S.)

Oglas