Košarka – 1 SKL – četrtfinale: Rogaška z drugo zmago v polfinalu

S serji štirih zaporednih trojk na začetku zadnje četrtine, je ekipa Rogaške prelomila drugo četrtfinalno tekmo državnega prvenstva proti gostom iz Gorenjske in prišla do druge zmage v seriji ter uvrstitve v polfinale, kjer jo verjetno čaka Cedevita Olimpija.

KK Rogaška : KK GGD Šenčur 85 : 72

Slatinčani so do druge zmage v dvoboju s Šenčurjani prišli po podobnem scenariju kot do prve, sredi prejšnjega tedna na Gorenjskem. Na začetku srečanja so zaostajali, saj so nasprotniki uspešno uveljavljali svojo kvaliteto. Šenčur je tako pred koncem druge četrtine vodil že z dvomestno prednostjo, a so jo Slatinčani pred velikim odmorom znižali na 5, kar je obetalo zanimiv drugi del tekme.

Varovanci trenerja Damjana Novakovića so v tretji četrtini dvakrat izenačili rezultat, a so bili Gorenjci, pred odločilnimi desetimi minutami v prednosti. Nato pa izjemen začetek zadnjega dela tekme, ko je najprej Daishon Smith zadel tri mete za tri točke in s tem k še bolj glasnemu navijanju spodbudil odlično zasedene tribune slatinske športne dvorane. Trojko je zadel še Petar Vujačić in kar naenkrat je semafor kazal 70:61. Ekipi Šenčurja, ki je zelo kvalitetna – niso bili zaman drugi v ligaškem delu prvenstva, so kar malo pošle moči, zato do konca srečanja niso več resneje ogrozili zmage slatinske ekipe. V ekipi Rogaške je strelsko spet blestel Simth, ki je dosegel 24 točk, Vujačić jih je dodal 18, Ronald Jackson je ob 16 točkah ime še kar 15 skokov. Pri Šenčurju, ki se mu tako še enkrat ni uspelo uvrstiti v polfinale prvenstva, je Jan Rebec dosegel 19 točk, Dino Murić je 17 točkam dodal 10 skokov. (J. S.)

Oglas