Košarka -1. SKL: Četa Rogaške mala, a izbrana

KK Rogaška : KK Koper Primorska 86:83                                                                      V prvi tekmi 17. Kroga prve državne košarkarske lige so Slatinčani pred svojimi glasnimi navijači v napeti končnici premagali Primorce in le še potrdili uvrstitev v ligo za prvaka.

Tekma je bila za obe ekipi precej odveč, saj sta že bili uvrščeni v ligo za prvaka, zato tudi ni bilo velikega tekmovalnega naboja, a le do zaključka tekme, ko je oboje premagal pravi športni duh, zato so zaigrali na vso moč in na zmago. Trener Damjan Novaković je imel tokrat sila okrnjeno sestavo – če odmislimo Đorđa Lelića, ki je že končal sezona, sta manjkala še rahlo poškodovani Tony Washington in oboleli Danijel Vujasinović. A ne glede na to so domači odlično pričeli srečanje in prvo četrtino dobili s 23:18, pri čemer velja izpostaviti 11 točk Jana Dornika. V drugi četrtini so Slatinčani najprej vodstvo povišali na 29:21, nato pa so se prebudili tudi gostje in na krilih Ivana Marinkovića rezultat preobrnili na 34:30, toda Rogaška je na odmor le šla s prednostjo 41:37.

Medtem, ko je domači trener igral le s sedmimi igralci, do zadnje minute tekme se jih je med strelce vpisalo le pet, je gostujoči Andrej Žakelj ves čas menjeval. Verjetno tudi zaradi utrujenosti igralcev, ki so 24 ur prej igrali derbi v Ljubljani. Pred zadnjim delom je Rogaška vodila 65:55, nato pa se je ustavilo v napadu, kar so izkoristili gostje in po treh minutah igre prešli v vodstvo. 6 minut pred koncem tekme je strelski mrk Rogaške prekinil Dornik, ki je najprej zadel za dve točki, nato še za tri in Rogaška je spet vodila. Pet točk zapored je nato dosegel Miha Fon, tekma se je odločila 9 sekund pred koncem, ko je Marinković, pri zaostanku Kopra za točko, zgrešil dva prosta meta, Tadej Božak pa v protinapadu potrdil zasluženo zmago Slatinčanov. Pri Rogaški je dvomestno število točk doseglo pet igralcev, ki pa so bili ob Božaku tudi edini strelci, Slatinčani so zadeli tudi vseh 11 prostih metov. V domači vrsti je izstopal že omenjeni Jan Dornik, ki je dosegel 25 točk in imel še 9 skokov –statistični index 33, obenem je zadeval ko je bilo zelo potrebno. Ob koncu tekme je na vprašanje, ali je na eni tekmi že dosegel toliko točk, odgovoril: »V prvi ligi zagotovo ne, zato sem zelo vesel, da mi je to uspelo, čeprav tekma ni bila zelo pomembna, saj sva se obe ekipi že uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Vseeno smo šli v tekmo osredotočeni, da se nam ne pripeti kakšna poškodba, menim, da smo na koncu zmagali več kot zasluženo«. Rogaška bo že v četrtek, spet v svoji dvorani, igrala zelo pomembno srečanje v ABA ligi 2, gost bo Sutjeska. (Jože Strniša)

Oglas