Koronavirus: V Sl. Bistrici sestanek o zaščitnih ukrepih

V Sl. Bistrici še ni zaznane kake okužbe s koronavirusom. A ustrezne institucije so v pripravljenosti in če oziroma ko bo potrebno, bodo ustrezno ukrepali. Danes je na Občini Slovenska Bistrica potekal informativni sestanek o varnostnih in zaščitnih ukrepih ob morebitnem pojavu koronavirusa.
Župan dr. Ivan Žagar se je s podžupanom Stanislavom Mlakarjem ter predstavniki Občinskega gasilskega poveljstva, Rdečega križa Slovenska Bistrica, Karitasa Slovenska Bistrica, Policijske postaje Slovenska Bistrica, Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Slovenska Bistrica, Makole in Poljčane ter Komunale Slovenska Bistrica srečal na informativnem sestanku z direktorico Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, Jožefo Lešnik Hren in poveljnikom Civilne zaščite, Brankom Hojnikom, ki sta podala informacije o varnostnih in zaščitnih ukrepih ob morebitnem pojavu koronavirusa (SARS-CoV-2) tudi na območju občine.

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica pa je tudi na svoji spletni strani podal napotke, kako ravnati, če pri sebi prepoznate znake koronavirusa. Navajamo:
»Če imate VROČINO z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s KAŠLJEM IN/ALI TEŽKIM DIHANJEM in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem, v Južni Koreji, Iranu ali Italiji (regija Lombardija, Benečija, Emilia  Romagna, Piemont in Rim) ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi s koronavirusom, vas prosimo, da po telefonu obvestite izbranega osebnega zdravnika in ostanete doma.
Če ste kljub temu prišli v zdravstveni dom, pozvonite na zvonec dežurne ambulante, ki je ob vhodu v ZD in počakajte zdravstvenega delavca.
Prosimo, da v ZD ne vstopate brez dovoljenja zdravstvenih delavcev!«