Stranice: Za prenovljen dom družine Dolar zbranih že okoli 23 tisočakov

Približno 23 tisoč evrov je doslej zbranih v dobrodelni akciji za prenovo hiše družine Dolar s Stranic. K tej vsoti pa še niso prišteti evri iz SMS akcije, ki se je zaključila prejšnji petek. Informacije o zbranem denarju bodo operaterji posredovali šele februarja, ko bo znano, koliko denarja je dejansko zbranega denarja.

Predvidena investicijska vrednost prenove, za katero so že pripravljeni projekti, znaša okoli 50.000 evrov. Kot poudarjajo članice Lions kluba Konjice Vita, so z odzivom zelo zadovoljne, vsak darovan evro bo šel za ureditev normalnih življenjskih bivalnih pogojev za tričlansko družino – očeta in mamo, oba invalida, ter petnajstletnega sina z učnimi težavami.

Njihova hiša, ki je bila zgrajena sredi 17. stoletja je brez kopalnice in stranišča. Že tako uborno bivališče je pred tremi leti dodatno poškodoval še požar. Tudi sicer se družina preživlja s skromnimi prihodki iz naslova socialnih transferjev ter tistim, kar pridelajo na skromni kmetiji. Dolarjevi so za pomoč zelo hvaležni in srečni, ker je to zadnja zima, ki jo preživljajo v slabih pogojih.

Oglas