Konjiško: V Lambrechtovem domu nabavili defibrilator

Lambrechtov dom je eden redkih domov za ostarele v Sloveniji, ki ima poslej svoj avtomatski defibrilator. Namestili so ga v sprejemnici glavnega vhoda v dom.

Pomoč podjetij
Kot je poudarila direktorica Lambrechtovega doma Slovenske Konjice Irena Vozilič Stjepčević, gre za pomembno pridobitev doma. Denar za 1.300 evrov vreden avtomatski zunanji defibrilator (AED) so poleg Lambrechtovega doma prispevala podjetja Plur, Krepel, PBB in Mizarstvo Škrinjar, zato so se priložnostnega dogodka udeležili predstavniki omenjenih podjetij, in sicer Vlasta Škrinjar, Andrej Selčan in Pavel Ungar.

V Lambrechtovem domu si sicer želijo, da jim defibrilatorja ne bi bilo potrebno pogosto uporabljati. Ali pa sploh ne. Primer srčnega zastoja pri enem od njihovih stanovalcev so imeli pred približno dvema letoma. Zaradi hitrega in učinkovitega posredovanja reševalcev iz konjiškega zdravstvenega doma so mu uspeli rešiti življenje.

Mladi navdušili
Najnovejšo pridobitev v Lambrechtovem domu so počastili s priložnostnim kulturnim oziroma glasbenim programom, ki so ga soustvarili nadarjeni učenci Glasbene šole Slovenske Konjice pod vodstvom profesorice Andreje Obrul. S prepevanjem in igranjem na različne inštrumente so pričarali prijetno vzdušje ter prejeli številne aplavze stanovalcev doma.

Oglas