Konjiško: V času epidemije nekateri dostavljajo na dom

V času epidemije koronavirusa so se nekateri ponudniki odločili, da strankam ponudijo dostavo na dom.

Govorili smo s tremi takšnimi ponudniki iz konjiškega območja.

Halo, sladoled!

Od prejšnjega petka lahko Konjičani na dom naročijo sladoled iz sladolednice Mali čoko. V marcu so pri Malem čoku želeli odpreti prodajalno sladoleda v prostorih na konjiški avtobusni postaji, a zdaj, kot tudi drugi lokali, ostajajo zaprti.
Strankam so tako ponudili možnost, da po predhodnem naročilu osebno prevzamejo sladoled brez stika s prodajalci ali pa jim ga pripeljejo na dom. Iris Padežnik Malič iz Malega čoka je dodala, da za zdaj brezplačno sladoled dostavljajo v Slovenskih Konjicah, po dogovoru pa tudi drugje. Tako v teh dneh zbirajo naročila in sladoled pripeljejo tudi v druge kraje.

Hrana in kruh na dom

Za to možnost so se ob začetku epidemije odločili tudi v Restavraciji in piceriji Ob železnici v Ločah. “Ne moremo si privoščiti, da bi lokal v celoti zaprli. Že nekaj let naše so naše stranke želele, da bi uvedli dostavo, zdaj pa smo bili v to prisiljeni,” nam je povedal Benjamin Kračun.
Dostavljajo vse, kar je na njihovem jedilnem listu. Strankam domov pripeljejo tudi njihov domači sveži kruh z drožmi in sladice po naročilu, ki jih ustvarjajo v Luka’s patisserie. Dostavljajo v vse kraje v okolici Loč oziroma po dogovoru, prav tako lahko stranke hrano prevzamejo same.

Vino na dom

Prav tako so se za dostavo na dom odločili v podjetju Zlati grič. Ponujajo popust na vsa njihova vina in penine ter brezplačno dostavo na dom, vino pa brez poštnine ob določeni količini pošljejo tudi po pošti. Strankam svetujejo, da shranijo račun, saj bodo po koncu epidemije z njim lahko uveljavljali popust pri pokušini v kleti Zlatega griča.
Direktor Silvo Žižek je povedal, da želijo s tem korakom stranke predvsem opomniti, da še delajo. “Da nismo ugasnili in da smo navajeni delati tudi v težkih trenutkih. Ko se bodo vzpostavile normalne razmere, bo pri nas znova vse tako, kot je bilo prej.”
(Nina Krobat, Foto: Facebook Mali čoko in Ob železnici)